W związku z problemami z dostępnością statystyk oraz wykresów prosimy o zapoznanie się z tym wątkiem
Forum  bruli.pl v3.5  czujka temp.wewnęteznej Subskrybuj
2020-01-02 18:01
  PROMETEUSZ Posts: 33 Ostrzeżenie: 0
witam przestał mi działać czujnik temp. wewnętrznej ten po kablu ,sprawdziłem go sprawny a po podłączeniu do płyty serownik go nie widzi, jakieś podpowiedzi
2020-01-02 18:05
  leON22 Posts: 3344 Ostrzeżenie: 1
Przecież go widać
2020-01-02 18:15
  PROMETEUSZ Posts: 33 Ostrzeżenie: 0
to jest teraz radiówka zabrana z innego miejsca
2020-01-02 18:25
  leON22 Posts: 3344 Ostrzeżenie: 1
Jak go sprawdziłeś , miernikiem ? Mowa o obwodzie CO1 ?
2020-01-02 18:35
  PROMETEUSZ Posts: 33 Ostrzeżenie: 0
podłączyłem w miejsce temp. zewnętrznej
2020-01-02 19:14
  leON22 Posts: 3344 Ostrzeżenie: 1
Podłącz tam gdzie był i sprawdź ,czy w zakładce kalibracja pokazuje jego wskazania ?
2020-01-02 19:26
  pawel3 Posts: 443 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / SERWIS
żeby sprawdzić czy czujnik kablowy uszkodzony czy płyta, robimy tak. zobaczyć na panelu wskazania temp powrotu.
wyłączyć sterownik z prądu, odkręcić dekiel sterownika, odkręcić z PCB przewód czujnika t. wew. Odkręcić przewód czujnika powrotu i wkręcić w miejsce czujnika t.wew.
załączyć ster.
zobaczysz czy na panelu w oknie wskazania t. wew Co1 wskazuje temperaturę.
jak wskazuje to "nie jest uszkodzona PCB" tylko sama czujka, albo na kablu nie ma gdzieś przejścia na kostkach przyłączeniowych w czujniku wewnętrznym
2020-01-02 19:43
  PROMETEUSZ Posts: 33 Ostrzeżenie: 0
w zakładce kalibracja nie ma wskazań temp.
2020-01-02 20:04
  karoka65 Posts: 2668 Ostrzeżenie: 0 Karoka-EKO
Przy radiowych nie ma. Zrób jak pisze Paweł3 będziesz wiedział co jest.
2020-01-02 20:11
  leON22 Posts: 3344 Ostrzeżenie: 1
Zrób jak radzi Paweł,żeby wykluczyć uszkodzenie PCB, widocznie coś z wejściem na płycie skoro temp. zew.czujnik  wskazywał 
dodane 2020-01-02 20:11
karoka65 napisał » 2020-01-02 20:04
Przy radiowych nie ma. Zrób jak pisze Paweł3 będziesz wiedział co jest.

Wiem, że przy radiowych nie ma ale mowa jest o czujniku przewodowym KTY81-210 , mam radiowy i przewodowy , radiowy jako docelowy odczyt ( wskazania przewodowego widać w zakładce kalibracji )
2020-01-02 20:23
  PROMETEUSZ Posts: 33 Ostrzeżenie: 0
jutro tak spróbuje bo czasami coś innego padnie a tu mróz ale tak sprawdzałem z wejściem temp.zewnętrznej czujki  działały a teraz jest podpięta czujka wewnętrzna a wskazań brak
2020-01-02 20:29
  leON22 Posts: 3344 Ostrzeżenie: 1
Bo musi być ustawiony czujnik temp. w obwody CO1 , a nie Pokój : Sypialnia Ojców :(
2020-01-02 20:31
  PROMETEUSZ Posts: 33 Ostrzeżenie: 0
leon a zobacz u mnie w kalibracji teraz tak mam zaznaczone dla co1
2020-01-02 20:33
  leON22 Posts: 3344 Ostrzeżenie: 1
Niestety kalibracji nie widzę musiałbyś udostępnić mi sterownik  
2020-01-02 20:34
  PROMETEUSZ Posts: 33 Ostrzeżenie: 0
zaznaczyłem tak jak mówisz czujnik na płycie dla co1 i nic
2020-01-02 20:35
  leON22 Posts: 3344 Ostrzeżenie: 1
Może zrób restart sterownika  
2020-01-02 20:37
  PROMETEUSZ Posts: 33 Ostrzeżenie: 0
zobaczę jutro bo coś padnie a tu mróz
2020-01-02 20:39
  leON22 Posts: 3344 Ostrzeżenie: 1
Nic nie padnie , rób reset Widzę , że prawdziwy z Ciebie Prometeusz " myślący w przód " 
Users on-line: Bolonii1952, Dbodniak, grazka, Krupa, misiakcello, Napoleon12345, zieras