Forum eCoal.pl v3.5 Piła a wykresie Subskrybuj | ||||
|
||||
Jowtek
|
Witam, Może ktoś mógłby spojrzeć na piłę na temperaturze powrotu. Ochrona przez CWU - pojemność zbiornika 120L Jest możliwość wyeliminowania tego zjawiska.
|
|||
|
||||
gmaj22
|
Jest....wyłączyć kocioł
Serio: ustawić pompę CWU na pracę ciągłą i wyłaczyć ochronę powrotu przez CWU. Przepływ przez bojler i temperaturę powrotu wyregulować zaworem przy bojlerze. |
|||
|
||||
Jowtek
|
Dzięki za odpowiedź spróbuje pokombinować. A na ile to zjawisko może być niebezpieczne dla pieca ? Jeśli w ogóle jest ? |
|||
|
||||
leON22
|
Jowtek, że tak zapytam nudzi Ci się nie masz co robić w domu ? Jaką Ty masz tą "piłę" na powrocie ? Nie widziałeś nigdy piły
dodane 2019-12-29 14:21PS. Grzesiu ma pracę ciągłą ale pewnie chciałby wyprostować bardziej wykres temp.powrotu |
|||
|
||||
Jowtek
|
Akurat urlop do 7.01 to trochę tak No ale skoro to nie problem to zostawiam w spokoju. |
|||
|
||||
leON22
|
Mam tak samo Równie dobrze mógłbyś napisać, że masz piłę na wykresie temp.spalin ( to już bardziej przypomina ) czy kotła ( podobna do powrotu ) Polecam 3 sezon "Watahy" na HBO GO , dostępne 4 odcinki i dobry napój
|
|||
|
||||
gmaj22
|
Fakt... na powrocie to nie "piła" a raczej "fale Dunaju" - i to bardzo spokojne
|
|||
|
||||
YuZJannowitz
|
Jowtek napisał » 2019-12-29 14:24 Akurat urlop do 7.01 to trochę tak No ale skoro to nie problem to zostawiam w spokoju. Tak z ciekawości zapytam, jak duży dom ogrzewasz i jaki ekogroch? Mam prawie identyczne spalanie co Ty i chciałbym porównać |
|||
|
||||
budgie1
|
U mnie też jakoś fest powrót "faluje". Jakieś rady?
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Gdybyś miał termostaty, powiedziałbym, że któryś zawór przycina.
|
|||
|
||||
budgie1
|
Mam termostaty
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Możesz spróbować nimi pokręcić OFF/ON po kilka razy, zwykle pomaga.
|
|||
|
||||
budgie1
|
Dzięki za radę. Tak uczynię po powrocie do domu.
|
|||
|
||||
Jowtek
|
YuZJannowitz napisał » 2020-01-05 19:38 Jowtek napisał » 2019-12-29 14:24 Akurat urlop do 7.01 to trochę tak No ale skoro to nie problem to zostawiam w spokoju. Tak z ciekawości zapytam, jak duży dom ogrzewasz i jaki ekogroch? Mam prawie identyczne spalanie co Ty i chciałbym porównać Obecnie jakies 170 metrow docelowo 220 m2 w tym jakies 70 to podłogowa. Obecnie mam spalanie około 20 kg/dobę. Ekogroszek z Bielska Podlaskiego. |
|||
|
||||
budgie1
|
Kręcenie głowicami na wiele się niestety nie zdało.
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
budgie1 mógłbyś pokazać gdzie Ci ten powrót faluje ??
Bo zerkając na Twój wykres wszystko idzie równo , masz stały i przede wszystkim równy odbiór , czasami jak dobija CWU do zadanej widać wtedy że coś tam podskoczy , to gdzie Ty szukasz problemu ? |
|||
|
||||
budgie1
|
Może faktycznie jestem przewrażliwiony , bo jeszcze niedawno ta fala była bardziej łagodna
dodane 2020-01-12 09:12Problem jest ze spalaniem, bo bywało lepiej w minionych miesiącach |
|||