Forum bruli.pl v3.5 Czujnik BT1 i wskazania poziomu wilgotności. Subskrybuj | ||||
|
||||
PLUS-MAD
|
Witam szanownych użytkowników. Zastanawia mnie fakt poziomu wilgotności i opisów na wykresie. Mam kilka czujników BT1 i żaden z nich nie wskazał wilgotności w pomieszczeniu na poziomie komfortowym. W wielu pomieszczeniach oprócz serwerowni, czujniki wskazują na wilgotność wysoką. Pytanie czy tak powinno być i czy to normalne.
|
|||
|
||||
mnich
|
Witam. Wilgotność jest powiązana z temperaturą, im wyższą temperaturę ustawimy tym szybciej będziemy osuszać powietrze, oczywiście wietrzenie też jest wskazane.
|
|||
|
||||
PLUS-MAD
|
W kotłowni mama 26-27 stopni i wentylacja wprost do komina. Nawiew na dole fi 150 i nie jestem w stanie osiągnąć wilgotności komfortowej tj. 25 %.
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
PLUS-MAD napisał » 2019-12-11 19:26 W kotłowni mama 26-27 stopni i wentylacja wprost do komina. Nawiew na dole fi 150 i nie jestem w stanie osiągnąć wilgotności komfortowej tj. 25 %. Wilgotność komfortowa to wilgotność z zakresu 50% - 25% (niektóre źródła piszą że max do 60%) Poniżej 25% to wilgotność Niska |
|||