Forum eCoal.pl Opał na sezon 2019/2020 Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona3 / 8Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
konto usunięte
|
W workach jest trochę suchszy, ale nie całkiem. Granulacja podobna. Daj znać jak się pali. Ja muszę trochę więcej dmuchać, bo inaczej brudził, ale moc jest, popiołu vs retopal sporo mniej.
|
|||
|
||||
Rotaz
|
Retopal luz prosto z Ziemowita zakupiony po 590zł br/t ba.Granulacja w normie, bez miału .Wilgotny bo przeciez luty jest, przykryty plandeka czeka na poprawe pogody i słoneczko. W sobote juz 10 workow do piwnicy zeszło.
|
|||
|
||||
simko1
|
Więc tak. Karlik już w pomieszczeniu koło kotłowni. W poniedziałek nabrałem równe 2kg takiego najbardziej mokrego i sobie schnie w kotłowni. Na chwilę obecną jak go mieszam to się kurzy a ubyło 85gram z porcji 2000gram czyli na chwilę obecną jest dobrze. Jeśli będzie palił się tak jak ten w workach to już będzie super.
Napisze tak. Raz dałem się naciąć na goowniany opał kgm gold tak zachwalany i cieszę się że jeszcze 700kg zostało i nigdy więcej. |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Heh.. po co szukać, skoro ma się "pod domem", a nawet "pod podłogą" hehe Przypomnij mi simko1, testowałeś eko z Taurona, bo ja jeszcze nie, i mnie korci Karlik wg mnie jest OK, nie za drogi, tak w sam raz. Ale trochę smrodzi, i trzeba inaczej nastawiać niż do Retopalu, który był wg mnie bardzo dobry jeśli chodzi o stosunek cena/wydajność. |
|||
|
||||
simko1
|
Nie . Nie testowałem eko z Taurona. Żadnego. Jeśli mnie pamięć nie myli to różowy ma w składzie groch z Brzeszcz i z Sobieskiego w proporcji 40-60%. 40% grochu z Brzeszcz to ja podziękuje. Groch z Brzeszcz na papierze ma 60RI. Kiedyś wsypałem do mojego OEP16 czysty groch z Brzeszcz .MASAKRA.
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Zgadza się, opał z Brzeszcz jest "ciężki", ale da się go poprawnie spalić. Daj znać gdy już zapalisz Karlikiem, ciekawy jestem Twojej opinii. |
|||
|
||||
simko1
|
No teraz pale KARLIKIEM ale tym co zamawiałem na palecie 750kg.
Następny zasyp (za około 8 dni) zrobię tym KARLIKIEM co luzem mam i dam znać. |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Spoko, daj znać. Jak chcesz to wpadnij do mnie zobaczyć jak to na batorym "chodzi". Daleko nie masz. Ino możesz mnie za niechluja uznać, bo ja mam w d.pie czyszczenie kotła, puki idzie w komin to nie tykam hehe...
|
|||
|
||||
coolio
|
Dzisiaj darmozjady wysypały Karlika w biurze Morawieckiegi. 3 dni po tym jak dostali 14stki w nierentownym zakładzie pracy. Ostatni raz jak kupiłem polski węgiel. Niech zdychają.
|
|||
|
||||
buhaj39
|
Inter-qrwa-nauta napisał » 2020-02-14 18:28 Heh.. po co szukać, skoro ma się "pod domem", a nawet "pod podłogą" hehe Przypomnij mi simko1, testowałeś eko z Taurona, bo ja jeszcze nie, i mnie korci Karlik wg mnie jest OK, nie za drogi, tak w sam raz. Ale trochę smrodzi, i trzeba inaczej nastawiać niż do Retopalu, który był wg mnie bardzo dobry jeśli chodzi o stosunek cena/wydajność. Inter wszystko fajnie z tym Karlikiem i Retopalem który mam" pod podłogą" tylko wkurza mnie to że mieszkając 10km od Woli czy Lędzin muszę płacić za kuriera 102pln od palety :-( Tak wiem kurier tez musi żyć ale jeszcze jakiś czas temu mieli swój transport z opłatą za km co w moim przypadku kosztowało parę groszy. |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Logistyka tam jest tak rozwiązana, że kupując przez stronę, wiozą towar z Dąbrowy Górniczej, a to kosztuje :/ Ja mam "transportera" z Pszczyny, jak potrzebujesz, to podam namiary.
|
|||
|
||||
buhaj39
|
Inter-qrwa-nauta napisał » 2020-02-17 17:44 Logistyka tam jest tak rozwiązana, że kupując przez stronę, wiozą towar z Dąbrowy Górniczej, a to kosztuje :/ Ja mam "transportera" z Pszczyny, jak potrzebujesz, to podam namiary. Jeśli można to poproszę Z góry dzięki |
|||
|
||||
konto usunięte
|
602 522 167
|
|||
|
||||
Tommyle
|
Czy ktoś z szanownych kolegów palił ekogroszkiem HUSKY https://ekohusky.pl/.
Parametry i cena ciekawe ale nie znalazłem opinii na jego temat. |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Karlik, wczoraj...brak prądu od 8;45 do 15;30. "Migali" - zmarł fritz!box, ster przeżył, ale palnika nie odpalił. Jak wróciłem o 18:30, to kocioł stał, temp CO 27st. Odpalić szło łatwo, bo wystarczyło parę drzazg wepchnąć w palnik,i podpalić. Retopal wstawał po 8h bez problemu, Karlik nie wstaje. Na razie nie wiem jaka jest granica czasowa dla Krlika, jak ktoś ma dane, to poproszę. |
|||
|
||||
gmaj22
|
Fritz to przecież topowy router, cuś jak Cisco. I nie przeżył?
U mnie Karlik bez problemu po niespełna dwóch godzinach wstał. Cięższych prób jeszcze nie zaliczył. |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Ano nie wiem, oba sprzęty podłączone w jednym gnieździe + Alpha2. Zasilacz nie, bo zmieniałem i nie gada. Najdłużej to tu przedtem nie było prądu niecałe 4h, to jeszcze palnik odpalił na Karliku. W sumie to teraz nie wiem, czy ster podjął próby - gdyby próbował, to powinno być przesypane. |
|||
|
||||
gmaj22
|
Podał może kilkarazy, dmuchnął i "zobaczył", że spalina nie drgnęła a nawet spadła, to dał sobie spokój.
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
W sterze miałem ustawioną temp wyłączenia kotła na 45st :/ Tak że Karlik nie miał szansy się wykazać, a nikt w domu nie interesuje się kotłem na tyle aby iść i kliknąć start
|
|||
|
||||
matt_wiersz
|
Trzeci sezon palę miałem No Name "z polskiej kopalni". Na sezon idzie mi ok 4t. Ostatni zakup był po 470zł/t. Dla porównania pod koniec ubiegłego sezonu kupiłem 5 worków ekogroszku u autoryzowanego sprzedawcy (1000zł/t) poza nieco mniejszą ilością spieków nie zauważyłem istotnej różnicy w kaloryczności. Palnik Batory 10 radzi sobie z miałem bez problemów. Musi być jednak suchy, w przeciwnym razie potrafi się zawiesić w zasobniku.
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona3 / 8Następna stronaOstatnia strona | ||||