Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 Czas opóźnienia zamknięcia zasobnika Subskrybuj | ||||
|
||||
leON22
![]() |
Witam , pytanie do programistów z ES , czy przy następnej aktualizacji jest możliwość wydłużenia w/w czasu do min 180s
![]() ![]() ![]() dodane 2019-11-17 19:43PS. Co niektórzy żeby mieć spokój ( do dzisiaj byłem wśród nich ) wyłączają to zabezpieczenie , a potem płacz ![]() ![]() |
|||
|
||||
toriman
![]() |
Przyłączam się do zapytania. To byłoby bardzo pomocne.
|
|||
|
||||
berni641
![]() |
Witam, czegoś chyba nie kumam, co czujnik otwarcia zasobnika, ma do cofnięcia się żaru do zasobnika ?
Aaa, ok, zaskoczyłem , dodatkowe powietrze... Sorry, za głupie pytanie ![]() |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Ale pomysł ! Stycznik co ma robić ? Ma zatrzymać podajnik i dmuchawę po zadanym czasie. Otwierasz klapę, podajnik stop / sypiesz, zamykasz, podajnik start. Już 15sec potrafi zadymić, jeśli podajnik jest na wysokiej mocy, po 3min już się może ładnie w rurze palić. |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Ma robić swoje ma zatrzymać podajnik i dmuchawę na określony czas fabrycznie max to 60s , a mnie chodzi żeby ten czas max wydłużyć do 180s , nic więcej
![]() |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Chyba Ci tam coś nie działa jak ma, bo te max 60sec to czas opóźnienia. Po zadziałaniu zespół nie ruszy do czasu zamknięcia klapy.
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Wszystko działa jak należy tylko u mnie po 60s generuje alarm otwarcia zasobnika
![]() ![]() |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Po to się alarmem zwie. Po kliknięciu w wyświetlacz powinien przestać wyć, bez uruchamiania palnika.
|
|||
|
||||
karoka65
![]() |
Dopóki wyrwigrosze nie wymyślili 5-ych klas nie było czujnika klapy i jakoś wszyscy żyją.
Dla mnie pisanie aby pisać bo się komuś nudzi. Kup se jeden z drugim czujnik czadu jak już tak boisz się umrzeć, na pewno będzie bezpieczniej. |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Nie piszę żeby sobie pisać , bo mi się nudzi
![]() ![]() ![]() Inter-qrwa-nauta napisał » 2019-11-19 08:55 Po to się alarmem zwie. Po kliknięciu w wyświetlacz powinien przestać wyć, bez uruchamiania palnika. Wiem, o tym doskonale tylko szkoda mi punktów z konta na generowanie takich głupich alarmów ![]() |
|||
|
||||
karoka65
![]() |
A myślisz że jak zasobnik będzie zamknięty to żar nie przejdzie do zasobnika z pelletu czy Varmo?
Jeśli warunki będą sprzyjające przejdzie czy zasobnik będzie zamknięty czy nie. Czy stare varmo czy nowe zasobniki dalej "płoną" te z czujnikami klapy i przy zamkniętych klapach także. To że ktoś tu napisał że u niego nic się nie dzieje nic nie znaczy bo to u niego, ten dom, ten komin i tylko ten, co będzie w drugim domu tego nikt nie wie. |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Tu się z Tobą zgodzę ale przy klapce na dmuchawie ( tak jak u mnie) I zamkniętym zasobniku to ryzyko jest mniejsze ale zawsze jest
![]() ![]() |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
karoka65 napisał » 2019-11-19 10:46 Ale ryzyko jest zmniejszone. Dobrze to zrobione, i nie ma co grzebać. Do szczelnie zamkniętego zasobnika żar nie przejdzie.A myślisz że jak zasobnik będzie zamknięty to żar nie przejdzie do zasobnika z pelletu czy Varmo? |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Odświeżę temat , bo znowu gdzieś zginął w gąszczu innych ważniejszych
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Da się. Zostanie zwiekszone prsy okazji najblizszej aktualizacji.
|
|||
|
||||
toriman
![]() |
Super. Dzięki za info.
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Super , dzięki bardzo Panowie . Takie byle co ale cieszy
![]() dodane 2019-11-24 22:42Można wiedzieć do ilu "bezpiecznych sekund" będzie wydłużony czas opóźnienia ![]() |
|||