Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum Sklep esterownik.pl Głośna Głowica termostatyczna TH2 M30x1.5 Subskrybuj | ||||
|
||||
Radkon1981
![]() |
Witam, niedawno zakupiłem 4 głowice
Głowica termostatyczna TH2 M30x1.5Mam delikatny problem z tym, że głowice chodzą dosyć głośno ( buczą podczas pracy), to jest uciążliwe zwłaszcza w nocy gdy jest cicho, niesie się to po całym domu. Na dole rodzice mają głowice nq3 ( tez automat na baterie ale bez wifi) - i te chodzą bardzo cicho a cena to 50 zł a nie prawie 300. Proszę o porade co z tym zrobić bo zaczyna mnie to dosyc mocno irytować. Dzięki i pozdrawiam
|
|||
|
||||
-adek
![]() |
Pozdejmuj i wyrzuć przez okno będziesz miał spokój.
ehh masakra ludzie macie już takie problemy że ręce opadają..... |
|||
|
||||
Sa1666
![]() |
Witam. Noo problem jest duzy...i trudny do rozwiazania. Jezeli nikt z forum nie pomoze Ci rozwiazac problem to moze warto skontaktowac sie z podmiotem odpowiedzialnym za produkt? No chyba ze ktos z forum poleci Ci owinac je jakas welna czy czyms innym co tlumi dzwieki
![]() Pozdrawiam cieplutko |
|||
|
||||
seba
![]() |
Czy buczenie dotyczy tylko sytuacji gdy głowica zmienia swoje położenie (raz na 2 minuty) czy dźwięk wydobywa się ciągle? Jak długo trwa to buczenie głowicy?
|
|||
|
||||
Radkon1981
![]() |
Buczy tylko w momencie gdy działa tzn gdy reguluje. Problem dotyczy wszystkich 4 głowic. To nie jest wg. mnie awaria glowicy tylko jakis problem konstrukcyjny. No i jak były nowe jakieś 6 miesięcy temu działały dużo ciszej. Ciekaw jestem opinii innych użytkowników jak im działają.
Kolego Adek ręce opadają jak muszę czytać opinie takich użytkowników jak ty......Nie wnosisz nic do tematu sensownego a się nie potrzebnie udzielasz. Po to jest forum aby rozwiązywać problemy i rozmawiać na różne tematy, to nie Facebook i nie dostaniesz lika za post. Pozdrawiam wszystkich |
|||
|
||||
bodziasty
![]() |
Z czasem przywykniesz - ja przywykłem i już ich nie słyszę - nie zwracam uwagi tak jak na początku.
|
|||
|
||||
wlasti
![]() |
Mam najprostsze głowice bez elektroniki heimeier - i te "dzwonią" gdy już temp jest stabilna - przenoszą drgania (na oko tak z 2kHz) na trzpień zaworu a ten dalej na grzejnik. I na to dzwonienie pomogła podkładka kartonowa podłożona na trzpień zaworu, "jakby elastyczna izolacja" - odgłos "dzwonienia" zmniejszył się radykalnie. Może u Ciebie jakaś odrobina smaru? WD40? |
|||
|
||||
zbigniewmarek
![]() |
Mam taki sam problem pozdrawiam wszystkich
|
|||