Forum Sklep esterownik.pl Głośna Głowica termostatyczna TH2 M30x1.5 Subskrybuj | ||||
|
||||
Radkon1981
|
Witam, niedawno zakupiłem 4 głowice
Głowica termostatyczna TH2 M30x1.5Mam delikatny problem z tym, że głowice chodzą dosyć głośno ( buczą podczas pracy), to jest uciążliwe zwłaszcza w nocy gdy jest cicho, niesie się to po całym domu. Na dole rodzice mają głowice nq3 ( tez automat na baterie ale bez wifi) - i te chodzą bardzo cicho a cena to 50 zł a nie prawie 300. Proszę o porade co z tym zrobić bo zaczyna mnie to dosyc mocno irytować. Dzięki i pozdrawiam
|
|||
|
||||
-adek
|
Pozdejmuj i wyrzuć przez okno będziesz miał spokój.
ehh masakra ludzie macie już takie problemy że ręce opadają..... |
|||
|
||||
Sa1666
|
Witam. Noo problem jest duzy...i trudny do rozwiazania. Jezeli nikt z forum nie pomoze Ci rozwiazac problem to moze warto skontaktowac sie z podmiotem odpowiedzialnym za produkt? No chyba ze ktos z forum poleci Ci owinac je jakas welna czy czyms innym co tlumi dzwieki osobiscie wolalbym wymiane na nowa skoro nie pracuje jak powinna.
Pozdrawiam cieplutko |
|||
|
||||
seba
|
Czy buczenie dotyczy tylko sytuacji gdy głowica zmienia swoje położenie (raz na 2 minuty) czy dźwięk wydobywa się ciągle? Jak długo trwa to buczenie głowicy?
|
|||
|
||||
Radkon1981
|
Buczy tylko w momencie gdy działa tzn gdy reguluje. Problem dotyczy wszystkich 4 głowic. To nie jest wg. mnie awaria glowicy tylko jakis problem konstrukcyjny. No i jak były nowe jakieś 6 miesięcy temu działały dużo ciszej. Ciekaw jestem opinii innych użytkowników jak im działają.
Kolego Adek ręce opadają jak muszę czytać opinie takich użytkowników jak ty......Nie wnosisz nic do tematu sensownego a się nie potrzebnie udzielasz. Po to jest forum aby rozwiązywać problemy i rozmawiać na różne tematy, to nie Facebook i nie dostaniesz lika za post. Pozdrawiam wszystkich |
|||
|
||||
bodziasty
|
Z czasem przywykniesz - ja przywykłem i już ich nie słyszę - nie zwracam uwagi tak jak na początku.
|
|||
|
||||
wlasti
|
Mam najprostsze głowice bez elektroniki heimeier - i te "dzwonią" gdy już temp jest stabilna - przenoszą drgania (na oko tak z 2kHz) na trzpień zaworu a ten dalej na grzejnik. I na to dzwonienie pomogła podkładka kartonowa podłożona na trzpień zaworu, "jakby elastyczna izolacja" - odgłos "dzwonienia" zmniejszył się radykalnie. Może u Ciebie jakaś odrobina smaru? WD40? |
|||
|
||||
zbigniewmarek
|
Mam taki sam problem pozdrawiam wszystkich
|
|||