Forum  eCoal.pl v3.5  Nie działa moduł ethernetu Subskrybuj
2019-03-27 20:47
  mrtjzf Posts: 0 Ostrzeżenie: 0
Witam,
Mam taki problem - przestało działać połączenie ze sterownikiem (eCoal v3.5). Na porcie ethernetowym sterownika ciągle świeci pomarańczowa dioda a zielona czasami mrugnie. Jest tak niezależnie od tego czy jest do sterownika podłączony kabel ethernetowy. Ostatnio zmieniałem kabel ale nie jestem pewny czy to od tego czasu nie działa czy już wcześniej. Kabel jest na pewno sprawny bo laptop poprzez ten kabel bez problemu uzyskuje połączenie z Internetem. Pondato port eth w sterowniku dziwnie się zachowuje bo cały czas widzi jakby kabel był podłączony, mimo że go wypinam... Kiedyś jak działał poprawnie, to jak wypiąłem kabel eth to diody na porcie gasły a sterownik wypisywał na wyświetlaczu informację że kabel jest odłączony, a teraz diody nadal świecą i na wyświetlaczu ciągle "widzi" kabel, ale nie działa połączenie. Robiłem kilkukrotnie restart zasilania i nic. Co mogę zrobić?
2019-03-27 21:12
  pawel3 Posts: 262 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / SERWIS
skontaktować się jutro z serwisem sterownika.
2019-03-27 21:30
  MaciejZ Posts: 48 Ostrzeżenie: 0
U mnie też przestało działać... 
2019-04-13 08:53
  Djdd Posts: 8 Ostrzeżenie: 0
ciekawa sprawa bo u mnie też od wczorajszego wieczora do dzisiejszego ranka było to samo
2019-04-13 14:02
  Adrianjanek19 Posts: 40 Ostrzeżenie: 0
U mnie to samo było dziś ok 5 rano. Na sterowniku przy wejsciu ethernet paliła się dioda żółta i pomarańczowa.
Users on-line: Grazka19, rutino78

Recently added

Piotr Sypień - dom

See more

Wyszukiwarka

Wpisz moc kotła do wyszukiwarki - zobaczysz wszystkie kotł...

See more

Bruli.pl

Chcesz dowiedzieć si więcej o sterowniku bruli.pl ?...

See more

eCoal.pl

Chcesz dowiedzieć się więcej o sterowniku eCoal.pl ?...

See more