Forum  Pello v3.5  Problem z alarmami Subskrybuj
2019-03-26 21:47
  cobrags500 Posts: 5 Ostrzeżenie: 0
Po aktualizacji oprogramowania wyskoczył mi alarm: ,,Pello/Alarm czujnika wewnętrznego - Czujnik uszkodzony"
Mam dodany czujnik w jednym pokoju. Przed aktualizacją było wszystko ok. Czujnik to: Czujnik temperatury i wilgotności BT1. Na panelu pieca nie mogę skasować (potwierdzić) alarmu. Jak robię to przez esterownik to na chwlę znika i znowu sie pojawia. Dodam, że czujnik już usuwałem i dodawałem na nowo i to samo jest. Co się dzieje i co można zrobić.
2019-03-27 11:18
  mnich Posts: 172 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / SERWIS
Proszę udostępnić sterownik publicznie, sprawdzimy ustawienia. Moje konto > urządzenia > modyfikuj
2019-03-27 20:15
  cobrags500 Posts: 5 Ostrzeżenie: 0
mnich napisał » 2019-03-27 11:18
Proszę udostępnić sterownik publicznie, sprawdzimy ustawienia. Moje konto > urządzenia > modyfikuj

Już udostępniony

dodane 2019-03-27 20:15Zauważyłem jeszcze jeden problem. Na obwodzie co 2 mam sterownik euroster 2006. Na eurosterze mam ustawienie manual 24 stopnie i teoretycznie po dogrzaniu pomieszczenia do zadanej temperatury 24 stopnie pompa powinna się wyłączyć ale nie wyłącza się tylko pracuje cyklicznie i w efekcie pomieszczenie jest przegrzewane. Niby jak w pomieszczeniu jest 24 stopnie a ja na eurosterze ustawie 22 to na piecu jest ikona ze nie grzeje a jednak pompa podlogowa się załącza a według mnie nie powinno tak być. Powinna być opcja jak na obwodzie co 1 że po dogrzaniu pomieszczenia wyłącz pompę.
2019-03-27 21:29
  pawel3 Posts: 306 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / SERWIS
- jeżeli chcesz aby pompa nie pracowala cyklicznie to czas pracy pompy P2 ustaw 0. Inna wartość niż zero to praca cykliczna. Dlatego tak dziala
- w ust  pokojach w konfiguracji pokoju nie przypisuj żadnego obwodu ( teraz masz CO1)
- skontaktuj się z serwisem Es doradzimy w ustawieniach i podpowiemy na co zwrócić uwagę. 
Czekamy na telefon
2019-03-27 22:26
  cobrags500 Posts: 5 Ostrzeżenie: 0
pawel3 napisał » 2019-03-27 21:29
- jeżeli chcesz aby pompa nie pracowala cyklicznie to czas pracy pompy P2 ustaw 0. Inna wartość niż zero to praca cykliczna. Dlatego tak dziala
- w ust  pokojach w konfiguracji pokoju nie przypisuj żadnego obwodu ( teraz masz CO1)
- skontaktuj się z serwisem Es doradzimy w ustawieniach i podpowiemy na co zwrócić uwagę. 
Czekamy na telefon
W pokoju przypisalem obwod co1 z uwagi ze mam jeden czujnik i chce zeby po dogrzaniu tego pomieszczenia wylaczyl pompe na caly obwod (poddasze). Inne pokoje skrecone na termostatach na grzejnikach. Wysaje mi sie ze ustawialem czas pracy pompy 0 a postoj  minimalnie chyba 1min i tez co jakis czas pompasie zalaczala mimo ze temperatura nie spadla. No nic moze to rozgryze. Fajna opcja byloby wylaczenie pompy po dogrzaniu pomieszczenia na obwodzie co2 czyli w moim przypadku podlogowka na parterze. Rozumiem ze telefonicznie podpowiecie mi jakie parametry ustawic zeby zmniejszyc spalanie?
2019-03-28 08:10
  mnich Posts: 172 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / SERWIS

Co do alarmu czujnika to należy w ustawieniach obwodu CO1 ustawić typ czujnika jako czujnik na płycie. Następnie ustawić typ regulatora pokojowego jako termostat zewnętrzny i zrobić reset sterownika. Następnie ustawić regulator pokojowy, jak nie będzie alarmu to ustawić typ czujnika jako salon 1. Jeśli będzie alarm to jeszcze jeden reset i dopiero ustawić pokój.
Jeśli ta procedura nie pomoże to proszę zadzwonić. W kwestii ustawień oczywiście też podpowiemy co i jak.
Users on-line: agamok, Bambino, Bsk1991, Maja1, naczelnik, sekaczb18, wijatap

Recently added

Krzysiek J - dom

See more

Wyszukiwarka

Wpisz moc kotła do wyszukiwarki - zobaczysz wszystkie kotł...

See more

Bruli.pl

Chcesz dowiedzieć si więcej o sterowniku bruli.pl ?...

See more

eCoal.pl

Chcesz dowiedzieć się więcej o sterowniku eCoal.pl ?...

See more