W związku z problemami z dostępnością statystyk oraz wykresów prosimy o zapoznanie się z tym wątkiem
Forum  Pello v3.5  Podłączenie kotła do internetu. Subskrybuj
2019-02-10 21:59
  cobrags500 Posts: 7 Ostrzeżenie: 0
Witam. jestem posiadaczem kotła ogniwo ekopellet 18kw sterownik pello 3.5. Piec zamontowany w nowym domu. Właśnie zamówiłem internet z cyfrowego polsatu z routerm: Router mobilny Huawei E5785Lh. Chciałbym podłączyć do niego piec przez wifi. Czy muszę kupić https://sklep.esterownik.pl/produkt/93 aby móc się z nim połączyć? Na poddaszu mam w pokojach grzejniki. czy żeby efektywnie sterować ogrzewaniem w każdym pokoju najlepiej kupić głowice https://sklep.esterownik.pl/produkt/47 czy w jednym pokoju zamontować czujnik bezprzewodowy https://sklep.esterownik.pl/produkt/49. Rozumiem, że do tego muszę dokupić moduł radiowy https://sklep.esterownik.pl/produkt/63. Przepraszam jeśli coś pokręciłem ale nie za bardzo się na tym znam. Proszę o podpowiedzi
2019-02-11 07:47
  ES_Serwis Posts: 420 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Witam,tak jest potrzebny dodatkowy router.

Najlepiej zamontować głowice na kaloryfery. Do najefektywniejszego sterowania pasowało by mieć czujnik w pomieszczeniach..sama głowica posiada czujnik ale z osobnym czujnikiem działa to lepiej.

Tak moduł radiowy do połączenia z czujnikami oraz głowicami jest potrzebny.
2019-03-27 11:09
  cobrags500 Posts: 7 Ostrzeżenie: 0
Witam wszystkich. Udalo sie podloczyc piec do internetu za pomoca punktu dostepu asus dostepnego w sklepie.
2019-10-10 07:41
  owkol Posts: 27 Ostrzeżenie: 0

Witam, podepnę się pod temat bo jest zbliżony.
Chciałbym podyskutować na temat ustawień pieca, ale póki co utknąłęm na etapie lokalnego połączenia,
czyli WWW bez menu.

pello 1.1.28.15

Z góry dzieki za odpowiedz,
Pozdrawiam,
2019-10-10 08:01
  radek-ka Posts: 36 Ostrzeżenie: 0
W prawym górnym rogu masz ikonkę globusa?

2019-10-10 08:08
  owkol Posts: 27 Ostrzeżenie: 0

Tak wskoczyła, wiec nastawilem sie ze zaraz bedzie smigał.

Jedyne co, to jestem wpiety przez switch do routera bo brakło kabla, ale ikonka jest wiec powinno smigać.

Auto update tez zaden nie wyskoczył.
2019-10-10 10:52
  PrzemekP Posts: 941 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
owkol napisał » 2019-10-10 07:41

Witam, podepnę się pod temat bo jest zbliżony.
Chciałbym podyskutować na temat ustawień pieca, ale póki co utknąłęm na etapie lokalnego połączenia,
czyli WWW bez menu.
Z góry dzieki za odpowiedz,
Pozdrawiam,

Wyłącz program antywirusowy na czas parowania sterownika z kontem.
2019-10-10 15:58
  owkol Posts: 27 Ostrzeżenie: 0
PrzemekP napisał » 2019-10-10 10:52

Wyłącz program antywirusowy na czas parowania sterownika z kontem.

Dalej to samo.
2019-10-10 16:00
  ES_Serwis Posts: 420 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Upewnij się że program jest wyłączony. Spr na innej przeglądarce poza IE. 
Ew wyczyść historie oraz cookies
2019-10-10 19:14
  owkol Posts: 27 Ostrzeżenie: 0
Poszło, i dla nowej przegladarki i dla wyczyszczenia cookies w obecnej.

Thx 
Users on-line: alinajacek46, cieniu, janjan, kajax, Kiler5, marka, MB222, pabloc15d, peter08, tatasva, Tazz85, Waldemar77