Forum  eCoal.pl v3.5  OEP+ 25KW AUTOMAT ECOAL Subskrybuj
First pagePrevious page1 / 2Next pageLast page
2019-01-31 21:08
  1MiCooL1 Posts: 21 Ostrzeżenie: 0
Nie daje rady już z tym automatem w ecoalu ;/ Nie potrafi stworzyć kopczyka, ciągle poniżej korony retorty... Dlaczego w sterowniku nie ma jakiejś możliwości ustawienia modulacji, częstości podawania lub czegoś podobnego... Z Varmo sobie nie radzi, z groszkiem też - po co taki automat? Ustawiam na Pellet to znowu sypie do bólu... SKZP idzie do przodu, a ecoal aktualizacja raz na roki zero nowości, ulepszeń usprawnień...
2019-01-31 21:22
  karoka65 Posts: 2349 Ostrzeżenie: 0 Karoka-EKO
Powiedziałbym że bardziej Ty sobie nie radzisz
Co prawda nie w Ogniwie ale spalałem Varmo w automacie, grupowym i w dwustanie na eCoalu.
Pamiętaj kolego że zawsze jest dobrze tam gdzie nas nie ma ale nie każdy musi palić eCoalem
2019-01-31 21:31
  Sa1666 Posts: 30 Ostrzeżenie: 0
Witam. A probowales kolego schodzic w dol z korekta dmuchawy?? Co masz ustawione jako typ kotla? A komin? Przekroj? Wysokosc? Probowales sie cokolwiek dowiedziec czy tak od razu wyrzucasz zale na pierwsze z brzegu rzadzenie? Hej
2019-01-31 21:42
  budgie1 Posts: 406 Ostrzeżenie: 0
Ja palę Varmo w automacie. Możesz podejrzeć 1MiCool.
2019-01-31 21:48
  oxalis3 Posts: 127 Ostrzeżenie: 0
1MiCooL1 napisał » 2019-01-31 21:08
Nie daje rady już z tym automatem w ecoalu ;/ Nie potrafi stworzyć kopczyka, ciągle poniżej korony retorty...

Nie wiem ile razy Verb pisał, ze na tym palniku nie musi być kopczyka.
2019-01-31 22:35
  1MiCooL1 Posts: 21 Ostrzeżenie: 0
Panowie, ale ja piszę po to żeby usprawnić ten automat  ja wiem że można w grupowych, można na recznym tak robiłem, ale na automacie byłoby stabilniej. Oxalis3, ale dochodzi do sytuacji że nadmuch wchodzi na 45%,płomień nawet rusztu awaryjnego nie dotyka,jak ręcznie podniosłem kopczyk to na automacie doszedł moment do zadanej.. Budgie no właśnie nie jesteś pierwszą osobą która pisze że pali varmo w automacie, pytanie dlaczego u mnie to nie działa? Może zrobić reset sterownika ? Nadmuch mam na - 8. Gdyby była opcja regulacji automatu byłoby super...
2019-01-31 22:41
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
w retortowy grupowy chodzi lepiej niz w automacie , jak palisz ecogrochem temp.kotła z 3C wyżej niż cwu moc min max 20KW 5 powtórzeń dmuchawa 44-45% hizteryza min max 0,5-0,7C
2019-01-31 22:42
  karoka65 Posts: 2349 Ostrzeżenie: 0 Karoka-EKO
To co to byłby za automat?
Większość z Was nie pamięta ale pierwsze eCoale miały w nastawie tylko ustawienie temperatury CO i CWU.
Bardzo dużo takich sterowników pracuje jeszcze u ludzi.
Tyle że oni się nie nudzą i nie przesiadują całymi dniami i nocami na forach internetowych wyszukując sobie problemów, są szczęśliwi i zadowoleni że nie muszą niczym kręcić i nic regulować.
To nie jest żart ani żadna złośliwość, to fakty.
2019-01-31 22:46
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
tylko ten pełen automat sie nie sprawdził i dołozyli retortowy i ręczny
2019-01-31 22:58
  Sa1666 Posts: 30 Ostrzeżenie: 0
Karoka dobrze prawi. Automat to automat. Przeciez to praca ciagla. Skoro chcesz zeby sie odstawial to zmien tryb pracy.
Dolozyli bo zapewne bylo pelno takich marud jak wy  
Jak jest jeden program to placza bo za malo...jak jest wiecej programow to trafi sie hmm owca ktora wybrzydza. 
Osobiscie wole grupowe bo wieksza oszczednowc 
dodane 2019-01-31 22:55P.michalczyk te ustawienia sprwlawdza sie u kazdego? Bo rozumiem ze podajesz w ciemno nie znajac warunkow?
dodane 2019-01-31 22:581micool1 porownaj czy masz taka sama instalacje wraz z kominem odbiorem ciepla itd. Wtedy znajdziesz odpowiedz czemu pali sie inaczej. Otworz drzwiczki od wyczystki. Zobaczysz czy pojdzie do gory
2019-01-31 23:00
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
nie napisałem do 1MiCool1  na pw jaką pow. ogrzewa czy zawór 3-4 D czy termostaty ale nie odpisał w realu ustawiłem takie 4 i jest ok 
2019-01-31 23:01
  Sa1666 Posts: 30 Ostrzeżenie: 0
Ahaa. No to rzeczywiscie. To wszystko wyjasnia.
2019-01-31 23:04
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
no to nic nie wyjasnia a ty jaki masz piec 
2019-02-01 04:36
  adamGA Posts: 160 Ostrzeżenie: 0
1MiCooL1 - masz podawanie 3s, daj mu wiecej 
2019-02-01 17:49
  1MiCooL1 Posts: 21 Ostrzeżenie: 0
Panowie, ale dlaczego w zeszłym roku automat dawał sobie radę, a w tym roku nie? Może go zresetować a on od nowa spróbuje "złapać"  właściwe ustawienia? Z tego co wiem podawanie w automacie nic nie zmienia, a ustawiłem 3 sekundy, żeby podawał częsciej małymi porcjami. 

karoka65 napisał » 2019-01-31 22:42
To co to byłby za automat?
Większość z Was nie pamięta ale pierwsze eCoale miały w nastawie tylko ustawienie temperatury CO i CWU.
Bardzo dużo takich sterowników pracuje jeszcze u ludzi.
Tyle że oni się nie nudzą i nie przesiadują całymi dniami i nocami na forach internetowych wyszukując sobie problemów, są szczęśliwi i zadowoleni że nie muszą niczym kręcić i nic regulować.
To nie jest żart ani żadna złośliwość, to fakty.



Karoka ja mam 20 dodanych postów ty 2229 - dalej uważasz, że to ja przesiaduję całymi dniami i nocami na forach?

Jeśli nie wiesz jak mi pomóc to po co piszesz?

Mam automat to chciałbym z niego korzystać tak jak korzystałem przez ostatnie 1,5 roku, może przez to ze latem chodził na CWU się rozregulował?
2019-02-01 18:11
  Sa1666 Posts: 30 Ostrzeżenie: 0
Moze w zeszlym roku byk inny groszek? Jak wlejesz gorsze pqliwo do auta jezdzi tak samo? Z brudnymi filtrami itp? Czasem zastanaeiam sie czy macie wlaczone myslenie. Mi 3 sezony zajelo znalezienie idealnego grochu po czym dostalem inna partie tego samego groszku i znow bylo slabo.
dodane 2019-02-01 18:07Pmichalczyk pracuje na pereko i bieczu 5 klasy. Zanim zalozyl3m konto przeczytalem wiekszosc tematow. I tak jak niektorzy sprzedawcy bronia swoich kotlow naganiajac na ogniwo co mozna zrozumiec tak nie rozumiem zwyklych uzytkownikow ktorzy w kazdym poscie placza nad tym jaki to kociol jest zly. Skoro jest taki zly to czemu go nie oddacie? Przeciez skoro macie tyle zastrzezen to wam oddadza kase z pocalowaniem dloni. Chyba ze konkurencja wam placi za pieprzenie glupot. Wysokie spaliny w mce? Za niskie soaliny w mce? No skoro fachowiec zamontowal wam kociol 5 klasy w starym domu na starej instalacji i kominie po zasypowcu no to wybaczcie ale daliscie sie wydymac. Ale narzekacie na kotly? Pewnie nie sa idealne. Sterownik tez jest jaki jest. Ale najeiekszym problemem jestescie wy. 
dodane 2019-02-01 18:11Czytam o tych waszych problemach i rece opadaja. Ide sie napic bo coz innego. Zdrówko Pany
2019-02-01 18:11
  budgie1 Posts: 406 Ostrzeżenie: 0
2019-02-01 18:21
  1MiCooL1 Posts: 21 Ostrzeżenie: 0
Sa1666 proszę cię to kocioł powinien się dopasować do groszku a nie groszek do pieca nie mówię o jakiś wynalazkach typu Dragon z Bricomarche itp. 
Proste pytanie czy reset sterownika, spowoduję, że sterownik dobierze sobie nastawy od nowa ? Czy wróci do tego co teraz mam?
2019-02-01 18:23
  karoka65 Posts: 2349 Ostrzeżenie: 0 Karoka-EKO
1MiCooL1 napisał » 2019-02-01 17:49

Karoka ja mam 20 dodanych postów ty 2229 - dalej uważasz, że to ja przesiaduję całymi dniami i nocami na forach?

Jeśli nie wiesz jak mi pomóc to po co piszesz?

Mam automat to chciałbym z niego korzystać tak jak korzystałem przez ostatnie 1,5 roku, może przez to ze latem chodził na CWU się rozregulował?
2019-02-01 18:26
  budgie1 Posts: 406 Ostrzeżenie: 0
To jak chcesz, żeby chodził w tym automacie?
First pagePrevious page1 / 2Next pageLast page
Users on-line: alems, Bogumil3

Recently added

Krzysiek J - dom

See more

Wyszukiwarka

Wpisz moc kotła do wyszukiwarki - zobaczysz wszystkie kotł...

See more

Bruli.pl

Chcesz dowiedzieć si więcej o sterowniku bruli.pl ?...

See more

eCoal.pl

Chcesz dowiedzieć się więcej o sterowniku eCoal.pl ?...

See more