Forum eCoal.pl v3.5 OEP+ 25KW AUTOMAT ECOAL Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
1MiCooL1
![]() |
Nie daje rady już z tym automatem w ecoalu ;/ Nie potrafi stworzyć kopczyka, ciągle poniżej korony retorty... Dlaczego w sterowniku nie ma jakiejś możliwości ustawienia modulacji, częstości podawania lub czegoś podobnego... Z Varmo sobie nie radzi, z groszkiem też - po co taki automat? Ustawiam na Pellet to znowu sypie do bólu... SKZP idzie do przodu, a ecoal aktualizacja raz na roki zero nowości, ulepszeń usprawnień...
|
|||
|
||||
karoka65
![]() |
Powiedziałbym że bardziej Ty sobie nie radzisz
![]() Co prawda nie w Ogniwie ale spalałem Varmo w automacie, grupowym i w dwustanie na eCoalu. Pamiętaj kolego że zawsze jest dobrze tam gdzie nas nie ma ale nie każdy musi palić eCoalem ![]() |
|||
|
||||
Sa1666
![]() |
Witam. A probowales kolego schodzic w dol z korekta dmuchawy?? Co masz ustawione jako typ kotla? A komin? Przekroj? Wysokosc? Probowales sie cokolwiek dowiedziec czy tak od razu wyrzucasz zale na pierwsze z brzegu rzadzenie? Hej
|
|||
|
||||
budgie1
![]() |
Ja palę Varmo w automacie. Możesz podejrzeć 1MiCool.
|
|||
|
||||
oxalis3
![]() |
1MiCooL1 napisał » 2019-01-31 21:08 Nie daje rady już z tym automatem w ecoalu ;/ Nie potrafi stworzyć kopczyka, ciągle poniżej korony retorty... Nie wiem ile razy Verb pisał, ze na tym palniku nie musi być kopczyka. |
|||
|
||||
1MiCooL1
![]() |
Panowie, ale ja piszę po to żeby usprawnić ten automat ja wiem że można w grupowych, można na recznym tak robiłem, ale na automacie byłoby stabilniej. Oxalis3, ale dochodzi do sytuacji że nadmuch wchodzi na 45%,płomień nawet rusztu awaryjnego nie dotyka,jak ręcznie podniosłem kopczyk to na automacie doszedł moment do zadanej.. Budgie no właśnie nie jesteś pierwszą osobą która pisze że pali varmo w automacie, pytanie dlaczego u mnie to nie działa? Może zrobić reset sterownika ? Nadmuch mam na - 8. Gdyby była opcja regulacji automatu byłoby super...
|
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
w retortowy grupowy chodzi lepiej niz w automacie , jak palisz ecogrochem temp.kotła z 3C wyżej niż cwu moc min max 20KW 5 powtórzeń dmuchawa 44-45% hizteryza min max 0,5-0,7C
|
|||
|
||||
karoka65
![]() |
To co to byłby za automat?
Większość z Was nie pamięta ale pierwsze eCoale miały w nastawie tylko ustawienie temperatury CO i CWU. Bardzo dużo takich sterowników pracuje jeszcze u ludzi. Tyle że oni się nie nudzą i nie przesiadują całymi dniami i nocami na forach internetowych wyszukując sobie problemów, są szczęśliwi i zadowoleni że nie muszą niczym kręcić i nic regulować. To nie jest żart ani żadna złośliwość, to fakty. |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
tylko ten pełen automat sie nie sprawdził i dołozyli retortowy i ręczny
|
|||
|
||||
Sa1666
![]() |
Karoka dobrze prawi. Automat to automat. Przeciez to praca ciagla. Skoro chcesz zeby sie odstawial to zmien tryb pracy.
Dolozyli bo zapewne bylo pelno takich marud jak wy ![]() Jak jest jeden program to placza bo za malo...jak jest wiecej programow to trafi sie hmm owca ktora wybrzydza. Osobiscie wole grupowe bo wieksza oszczednowc dodane 2019-01-31 22:55P.michalczyk te ustawienia sprwlawdza sie u kazdego? Bo rozumiem ze podajesz w ciemno nie znajac warunkow? dodane 2019-01-31 22:581micool1 porownaj czy masz taka sama instalacje wraz z kominem odbiorem ciepla itd. Wtedy znajdziesz odpowiedz czemu pali sie inaczej. Otworz drzwiczki od wyczystki. Zobaczysz czy pojdzie do gory |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
nie napisałem do 1MiCool1 na pw jaką pow. ogrzewa czy zawór 3-4 D czy termostaty ale nie odpisał w realu ustawiłem takie 4 i jest ok
|
|||
|
||||
Sa1666
![]() |
Ahaa. No to rzeczywiscie. To wszystko wyjasnia.
![]() |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
no to nic nie wyjasnia a ty jaki masz piec
|
|||
|
||||
adamGA
![]() |
1MiCooL1 - masz podawanie 3s, daj mu wiecej
|
|||
|
||||
1MiCooL1
![]() |
Panowie, ale dlaczego w zeszłym roku automat dawał sobie radę, a w tym roku nie? Może go zresetować a on od nowa spróbuje "złapać" właściwe ustawienia? Z tego co wiem podawanie w automacie nic nie zmienia, a ustawiłem 3 sekundy, żeby podawał częsciej małymi porcjami.
karoka65 napisał » 2019-01-31 22:42 To co to byłby za automat? Większość z Was nie pamięta ale pierwsze eCoale miały w nastawie tylko ustawienie temperatury CO i CWU. Bardzo dużo takich sterowników pracuje jeszcze u ludzi. Tyle że oni się nie nudzą i nie przesiadują całymi dniami i nocami na forach internetowych wyszukując sobie problemów, są szczęśliwi i zadowoleni że nie muszą niczym kręcić i nic regulować. To nie jest żart ani żadna złośliwość, to fakty. Karoka ja mam 20 dodanych postów ty 2229 - dalej uważasz, że to ja przesiaduję całymi dniami i nocami na forach? Jeśli nie wiesz jak mi pomóc to po co piszesz? Mam automat to chciałbym z niego korzystać tak jak korzystałem przez ostatnie 1,5 roku, może przez to ze latem chodził na CWU się rozregulował? |
|||
|
||||
Sa1666
![]() |
Moze w zeszlym roku byk inny groszek? Jak wlejesz gorsze pqliwo do auta jezdzi tak samo? Z brudnymi filtrami itp? Czasem zastanaeiam sie czy macie wlaczone myslenie. Mi 3 sezony zajelo znalezienie idealnego grochu po czym dostalem inna partie tego samego groszku i znow bylo slabo.
dodane 2019-02-01 18:07Pmichalczyk pracuje na pereko i bieczu 5 klasy. Zanim zalozyl3m konto przeczytalem wiekszosc tematow. I tak jak niektorzy sprzedawcy bronia swoich kotlow naganiajac na ogniwo co mozna zrozumiec tak nie rozumiem zwyklych uzytkownikow ktorzy w kazdym poscie placza nad tym jaki to kociol jest zly. Skoro jest taki zly to czemu go nie oddacie? Przeciez skoro macie tyle zastrzezen to wam oddadza kase z pocalowaniem dloni. Chyba ze konkurencja wam placi za pieprzenie glupot. Wysokie spaliny w mce? Za niskie soaliny w mce? No skoro fachowiec zamontowal wam kociol 5 klasy w starym domu na starej instalacji i kominie po zasypowcu no to wybaczcie ale daliscie sie wydymac. Ale narzekacie na kotly? Pewnie nie sa idealne. Sterownik tez jest jaki jest. Ale najeiekszym problemem jestescie wy. dodane 2019-02-01 18:11Czytam o tych waszych problemach i rece opadaja. Ide sie napic bo coz innego. Zdrówko Pany |
|||
|
||||
budgie1
![]() |
![]() |
|||
|
||||
1MiCooL1
![]() |
Sa1666 proszę cię to kocioł powinien się dopasować do groszku a nie groszek do pieca
![]() Proste pytanie czy reset sterownika, spowoduję, że sterownik dobierze sobie nastawy od nowa ? Czy wróci do tego co teraz mam? |
|||
|
||||
karoka65
![]() |
1MiCooL1 napisał » 2019-02-01 17:49
Karoka ja mam 20 dodanych postów ty 2229 - dalej uważasz, że to ja przesiaduję całymi dniami i nocami na forach? Jeśli nie wiesz jak mi pomóc to po co piszesz? Mam automat to chciałbym z niego korzystać tak jak korzystałem przez ostatnie 1,5 roku, może przez to ze latem chodził na CWU się rozregulował? |
|||
|
||||
budgie1
![]() |
To jak chcesz, żeby chodził w tym automacie?
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||