Forum eCoal.pl v3.5 VARMO+OGNIWO EKO PLUS 25KW Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona5 / 12Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
konto usunięte
|
Domyślam się. A próbowałeś pompować szybciej ?
|
|||
|
||||
budgie1
|
Mam elektroniczna pompę i pyka sobie na 6W. Myślisz, żeby ją podgonić odrobinę?
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Co szkodzi spróbować ? 6W powiadasz.. powiedz jeszcze, że masz termostaty hehe
|
|||
|
||||
budgie1
|
No raczej
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Heh...
|
|||
|
||||
budgie1
|
Co tak wzdychasz?
|
|||
|
||||
1MiCooL1
|
A u mnie na automacie nie ogarnia... Jak jest na EKO PLUS to nie robi kopczyka, jak przestawię na PELLET to znowu ładuje za dużo.... Teraz puściłem na ręcznym....
|
|||
|
||||
budgie1
|
I jak się sprawdza?
dodane 2019-01-27 20:17Mój kocioł jakby się zawiesił - od dłuższego czasu oscyluje wokół zadanej |
|||
|
||||
karoka65
|
budgie1 napisał » 2019-01-27 20:17 dodane 2019-01-27 20:17Mój kocioł jakby się zawiesił - od dłuższego czasu oscyluje wokół zadanej Akurat to powód do zadowolenia a nie zmartwienia |
|||
|
||||
budgie1
|
Jakby tak chodził na Varmo, to trzeba go dokupić
dodane 2019-01-28 07:40Drugi dzień palenia Varmo i....jestem mile zaskoczony. Kocioł pracuje stabilnie i w domu cieplutko |
|||
|
||||
1MiCooL1
|
U mnie na ręcznym chodzi, ale wolałbym żeby chodził w automacie... Niestety u mnie tryb automatyczny nie ogarnia... ;/ A szkoda bo pali się elegancko popiołu malutko,suchy jak pieprz...
|
|||
|
||||
budgie1
|
Ja palę w trybie Pellet, ale mam M-kę.
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Zgadza się w pełnym automacie proponuje typ kotła ustawić na pellet. Dodatkowo należy zmniejszać korektę nadmuchu.
Pozdrawiam |
|||
|
||||
1MiCooL1
|
Ale jak ustawię na Pellet to daje za dużo paliwa na palnik, robi się wielki kopiec kopci się i nie daje rady...
|
|||
|
||||
budgie1
|
Musisz eksperymentować. Te wszystkie kolorowe kropki na wykresie jeszcze mi w oczach mrugają
Tona Varmo zamówiona, do południa będzie dostarczona dodane 2019-01-28 08:11Zmniejszyć korektę nadmuchu - to znaczy mniejszym wiaterkiem dmuchać? |
|||
|
||||
konto usunięte
|
budgiel1 tak,ale nie u każdego będzie tak samo. Teoretycznie to paliwo potrzebuje mało powietrza do dobrego spalania.
Ale jest wiele czynników mających wpływ na to. W wielu przypadkach chodziło b.dobrze przy ustawieniu typ kotła - pellet korekta dmuchawy - -6% |
|||
|
||||
budgie1
|
Próbowałem i na korekcie -6. Obecnie mam -2 i idzie moim zdaniem dobrze.... ale będę pamiętał co radzi ES
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Oczywiście wszystko jest do korygowania na miejscu przez użytkownika.
Mamy w planach stworzenie programu pod dane paliwo. |
|||
|
||||
1MiCooL1
|
Szkoda, że nie ma możliwości korygowania automatu...
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Jedynie korekta dmuchawy oraz częstotliwość podawania paliwa.
Stworzony został,testowany jeszcze zanim takowe paliwo powstało. Bierzmy to pod uwagę |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona5 / 12Następna stronaOstatnia strona | ||||