Forum eCoal.pl v3.5 VARMO+OGNIWO EKO PLUS 25KW Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 12Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
konto usunięte
|
Wiele Ci kolego nie pomogę, bo mnie sterowanie eColal, czy grupowe odrzuca. Spróbuj na nastawach jakie ma adwersarz. Jak jest duże zapotrzebowanie, to tylko tryb pellet da radę w trybie eCoal, i naprawdę daje radę.
|
|||
|
||||
budgie1
|
No cóż...zobaczymy
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Czekamy na opinię, hehe
|
|||
|
||||
budgie1
|
Zdam relację
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Z góry dzięki. Lepiej zamieścić recenzję, niż paplać 3po3. Bez qrwa urazy kolego... Naprawdę chętnie przeczytam rzetelną recenzje.. Powodzenia.
|
|||
|
||||
budgie1
|
Dwa worki Varmo w zasobniku. Mit pierwszy: przy zasypie pyli mniej niż suchutkie eko z Chwałowic. Czekam aż dojdzie na palnik
dodane 2019-01-26 19:46Varmo doszło do palnika. Temperatura zaczęła gwałtownie spadać. Podniosłem kopczyk ręcznie. Przełączyłem kocioł w tryb pellet i poszło w oczach w górę |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Spoko. Ale Ty tam chyba masz problem z silnym ciągiem ?
|
|||
|
||||
budgie1
|
A ty chyba jasnowidz jesteś Verb - jestem pod wrażeniem - mam taki mały problem.
dodane 2019-01-26 20:19Jakies propozycje? dodane 2019-01-26 20:23Smartflow? dodane 2019-01-26 21:58Varmo sobie powoli pyka |
|||
|
||||
leON22
|
Jakie wrażenia Wydaje mi się, że za krótko podajesz pewny
|
|||
|
||||
budgie1
|
Temperatura podajnika jest ok. Osiąga zadaną, więc....
dodane 2019-01-26 22:48Jak na te kilka godzin oceniam pozytywnie. Też miałeś taki epizod leON - czytałem |
|||
|
||||
konto usunięte
|
ale co osiąga zadana bo kocioł od 19.32 się nie odstawił pracuje non stop
|
|||
|
||||
leON22
|
Miałem i spróbuję jeszcze raz, bo ostatnio męczę się z Greenpalem, bardzo mi syfi w kotle Niby spala się ok ale na ściankach kotła czarno od sadzy, czyżby za mało tlenu pewny Na podtrzymaniu się nie wypala bo zamontowana klapka w dmuchawie. Zmienię opał i zobaczę, czy to coś zmieni
|
|||
|
||||
budgie1
|
A musi się odstawiać?
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
no chyba powinien sie odstawiać u ciebie grzeje dalej ,dobrze że motoreduktor porzadnej firmy ale nie wiem ile wytrzyma
dodane 2019-01-26 23:54leon ale to węgiel będzie syf a tom przysłonę bym wywalił |
|||
|
||||
budgie1
|
To jak z tym odstawianiem? Wyczytałem na tym forum, że lepiej jak pracuje bez odstawiania, a tu pmichalczyk wróży mi rychłą wymianę motoreduktora?
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Będzie się odstawiał, gdy zapotrzebowanie spadnie, nie martw się.
|
|||
|
||||
budgie1
|
Mnie to wcale nie martwi Verb. Jak oceniasz po wykresie 13-godzinne palenie Varmo?
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Bez problemu trzyma zadaną, ale czy wyciągasz z niego wszystko to nie wiem, fotką rzuć.
|
|||
|
||||
budgie1
|
Wypiję kawkę i pójdę zerknąć do kotła z komórką. Muszę sprawdzić ile go faktycznie poszło, bo po statystykach, to już chyba na "lufcie" jedzie
dodane 2019-01-27 08:53Co radzisz z tym wielkim cugiem? |
|||
|
||||
konto usunięte
|
W statach musiałbyś ustawić jakieś 60% vs groszek, czyli około 1,5 - 1,6 aby zużycie było bliskie prawdy. Łatwo możesz sprawdzić czy cug przeszkadza, wystarczy otworzyć wyczystkę w kominie, i zaglądnąć po godzinie. |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 12Następna stronaOstatnia strona | ||||