Forum  eCoal.pl v3.5  Ogniwo Eko Plus 25 KW - ustawienia pieca Subskrybuj
First pagePrevious page2 / 8Next pageLast page
2019-01-15 18:37
  budgie1 Posts: 406 Ostrzeżenie: 0
Witam wszystkich.
Jakie ustawienia dla trybu grupowego dla mnie widzą fachowcy? Proszę o sugestie.
2019-01-15 20:11
  lukaszledwon Posts: 70 Ostrzeżenie: 0
Mass w ustawieniach regulator pokojowy a na schemacie nie pokazuje Ci temp wew? 
2019-01-15 20:33
  leON22 Posts: 2359 Ostrzeżenie: 1
Bo to nie czujnik temp. tylko termostat zew. i na nim widzi temp. wew. Minus tego urządzenia nie pokazuje temp. na schemacie tylko na urządzeniu 
PS. jarek1969 zostaw ten typ obwodu, czujnik temp. za zaworem nie jest wymagany skoro nie masz siłownika, pisałem żebyś go zamontował tylko dla własnej informacji, żebyś wiedział jaką temp. puszczasz w obieg Co do spalania grupowego jest bardziej stabilne, nie przebija temp. zadanej kotła jak automat i przy odpowiednich ustawieniach można trochę zaoszczędzić  
dodane 2019-01-15 20:33
budgie1 napisał » 2019-01-15 18:37
Witam wszystkich.
Jakie ustawienia dla trybu grupowego dla mnie widzą fachowcy? Proszę o sugestie.

Taki fachowiec jak ty powinien to ogarnąć migiem  
2019-01-15 23:10
  kasiajacek Posts: 2 Ostrzeżenie: 0
  kasiajacek
Posty: 2Ostrzeżenie: 0
eco plus m spala tyle samo co 25 kw jak ustawie z tą tylko róznicą że temp. w domu na 25kw jest optymalna a na eko plus m i na eko plus iplus plus nie umie osiągnąć temp. na kotle
dodane 2019-01-15 23:02a jeśli chodzi o komin to mam już klapkę do przymykania co spowodowało spadek temp. spalin oraz spalania o kilka łopatek
2019-01-16 06:21
  budgie1 Posts: 406 Ostrzeżenie: 0
Dzięki Leon22, ale raczkuję dopiero w tym temacie
2019-01-16 11:45
  mazuro2 Posts: 27 Ostrzeżenie: 0
błagam pomocy mam eko plus 16kw próbowałem już wszystkich ustawień i w grupowym i w ecoal nic nie pomaga piec bardzo dużo spala a w domu zimno dodatkowo bardzo duże spieki czyszczony regularnie  w każdą sobotę dokładnie i z pomocą odkurzacza. proszę  o pomoc i z góry dziękuję
2019-01-16 11:48
  Pudelski7 Posts: 21 Ostrzeżenie: 0
Udostępni podgląd sterownika przede wszystkim. 
2019-01-16 14:04
  mazuro2 Posts: 27 Ostrzeżenie: 0
sory teraz ok ?
2019-01-16 14:55
  budgie1 Posts: 406 Ostrzeżenie: 0
Chyba za mocno dmuchasz na ten węgielek mazuro2.
2019-01-16 15:25
  mazuro2 Posts: 27 Ostrzeżenie: 0
tylko tyle
2019-01-16 15:27
  leON22 Posts: 2359 Ostrzeżenie: 1
mazuro2 możesz opisać swoją instalację, ile m2 ogrzewasz, czym palisz Za dużo niewiadomych, czy wszyscy pytający myślą, że mamy "szklaną kulę" i widzimy w niej wszystko albo na podstawie schematu mamy coś wywnioskować. Powoli zaczyna mnie to irytować :kwaśny 
2019-01-16 15:31
  mazuro2 Posts: 27 Ostrzeżenie: 0
ogrzewam ok 100m palę ekogroszkiem kamiennym ale nie wiem jaki jest bo worki są zwykłe bez opisu 
zawór czwór drożny ręczny pompa co i cwu 
dodatkowo do pompy co dałem sterownik bezprzewodowy który ją wyłącza gdy osiągnie temperaturę ustawioną na pulpicie zamieszczonym w sypialni 
2019-01-16 15:41
  leON22 Posts: 2359 Ostrzeżenie: 1
Twój problem to właśnie ten czujnik który wyłącza pompę CO i ochrona powrotu zaworem 4D , niewiadomo czy prawidłowo zamontowanym
2019-01-16 15:44
  mazuro2 Posts: 27 Ostrzeżenie: 0
zawór raczej dobrze 
2019-01-16 15:48
  leON22 Posts: 2359 Ostrzeżenie: 1
Pompa powinna chodzić non-stop , za zaworem powinieneś ustawić taką temp , która leci w obieg żeby ci nie przegrzewało pomieszczeń i odwrotnie . Do ogrzania takiej powierzchni wystarczy moc 8-12kW  
PS. Masz jakiś czujnik temperatury za zaworem 4D ?
2019-01-16 15:56
  budgie1 Posts: 406 Ostrzeżenie: 0
LeON, a ten zawór 4D na schemacie, to w tej szklanej kuli jest widoczny?
2019-01-16 16:10
  leON22 Posts: 2359 Ostrzeżenie: 1
To zależy od kuli 
2019-01-16 16:27
  budgie1 Posts: 406 Ostrzeżenie: 0
Muszę sobie nową na allegro obstalować
2019-01-16 17:08
  mazuro2 Posts: 27 Ostrzeżenie: 0
za zaworem nie mam czujnika
2019-01-16 17:18
  leON22 Posts: 2359 Ostrzeżenie: 1
Ok , jaką temp wew masz obecnie w domu a jaką chcesz mieć . Jaki to regulator temperatury ? W obwodach CO zmień w obwód CO1 na pompa CO + reg.pokojowy , typ - termostat zew. Czy budynek jest ocieplony , stropy , okna ?
First pagePrevious page2 / 8Next pageLast page
Users on-line: stanislawwai

Recently added

Artur Zarzecze

See more

Wyszukiwarka

Wpisz moc kotła do wyszukiwarki - zobaczysz wszystkie kotł...

See more

Bruli.pl

Chcesz dowiedzieć si więcej o sterowniku bruli.pl ?...

See more

eCoal.pl

Chcesz dowiedzieć się więcej o sterowniku eCoal.pl ?...

See more