Forum eCoal.pl v3.5 Sterowanie zaworem 3D Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
leON22
|
Możesz udostępnić sterownik , zobaczymy ustawienia , wtedy można będzie coś więcej powiedzieć
|
|||
|
||||
Siwy7209
|
Niestety jeszcze nie mam podłączonego Internetu bo DOM wykańczam i nie mieszkam jeszcze
|
|||
|
||||
leON22
|
bodzio_r1 napisał » 2019-01-03 00:06 Tak jak pisałem wcześniej złe ustawienia kociołka oraz zle ustawione 3d verb napisał » 2019-01-03 07:05 Tylko ? A nie kolejny cud w mieście cudów ? Żaden cud tylko , źle zamontowany zawór 3D Herz , konkretnie położenie jego przegrody Siwy 7209 u Ciebie może być podobny problem , albo masz włączoną ochronę powrotu właśnie przez zawór 3D wtedy to ona ma priorytet i nie dogrzewa CI obwodu CO pewny |
|||
|
||||
gmaj22
|
Herz akurat ma "normalnie", czyli przegrodę po stronie ścięcia na trzpieniu.
|
|||
|
||||
Pink01
|
Siwy7209 napisał » 2019-01-03 18:05 A pompę to Ty masz za zaworem czy przed?Witam Mam podobny problem z zaworem 3d a mianowicie nie mogę dogrzac pomieszczeń mimo ustawionej temperatury na 19 dobija mi do 18 i spada. Zaobserwowałem że zawór otwiera się na chwilę ok 30% i zaraz siłownik go zamyka gdyż temperatura za zaworem przekroczy zadaną 50. Piec to ognivo plus m 14 kw metraż 110. Temp. zadana kotła 57 a osiąga 61, temp. Powrotu utrzymuje się ok 60 i cały czas pracuje pompa. Jak przełącze zawór w pracę ręczną i ustawie sam to temp. Pomieszczenia ok. |
|||
|
||||
leON22
|
Pink01 słuszna uwaga Rozwinę temat , bo pewnie @Siwy7209 nie wie o co chodzi Dla ochrony powrotu ,żeby zwiększyć jego temp. daje się pompę przed zaworem , a dla zmniejszenia temp.w instalacji za nim
|
|||
|
||||
gmaj22
|
Jeśli pompa i zawór na powrocie, to dla ochrony powrotu pompa również za zaworem
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||