Forum eCoal.pl Dziwny odczyt mocy kotła Subskrybuj | ||||
|
||||
himeroza
|
||||
|
||||
anaana
|
Sprawdź czy masz poprawnie wpisaną kaloryczność przy zakupie eko.
dodane 2018-12-10 10:14P.S. zasyp paliwa 500kg??? dodane 2018-12-10 10:18Popraw kalorycznosc na liczbę całkowita bez przecinka. dodane 2018-12-10 10:19na np. 27 |
|||
|
||||
himeroza
|
@anaana a gdzie można tą kaloryczność poprawić?
|
|||
|
||||
ujec
|
W statystykach - zdarzenia i musisz wrócić do wpisu 2017-11-10, bo w zapisie pod tą datą masz źle.
|
|||
|
||||
himeroza
|
||||
|
||||
simko1
|
Wygaszanie aktywna. Może trza zmienić na TYLKO W GRZANIU?
|
|||
|
||||
ujec
|
Rejestr alarmów wyjaśnia wszystko. Zerwanie zawleczki o godz. 1:08. A później sam alarm o 15:41 i 18:28-18:42. Ja przy próbie kręcenia kluczem podczas wymiany zawleczki uszkodziłem zamontowany tam magnesik. Dopiero przyklejenie magnesika klejem super glue z dobrej strony pomogło i mogłem na nowo skutecznie ustawić i włączyć czujnik zawleczki. Uwaga do wszystkich: czasami przy zerwaniu zawleczki nie da się na siłę wykręcić ślimaka i trzeba zdjąć motoreduktor, żeby go uwolnić. Dostawca węgla dodaje czasem niespodzianki. U mnie rok temu był to 10 cm pręt stalowy. Takich niespodzianek nikomu oczywiście nie życzę. Pozdrowienia
|
|||
|
||||
simko1
|
Himeroza o Twoim piecu rozmawiamy?
|
|||
|
||||
leON22
|
||||
|
||||
simko1
|
Dlatego pytam bo nie bardzo wiem skąd UJEC wziął te alarmy.
|
|||
|
||||
himeroza
|
Już wszystko jasne.... zerwana zawleczka... jest na liście alarmów super dzięki za info @ujec boże czemuś mi nie powiedział zerwałem ten śmieszny magnesik kto to projektował???? żeby w takim nefralgicznym miejscu umieścić magnesik |
|||
|
||||
ujec
|
W pierwszym wpisie (poście) tego tematu
jest adres https://esterownik.pl/device/15559 i ten wykres himerozy jest z tego pieca. Alarmy wziąłem tam. |
|||
|
||||
simko1
|
No tak. Chylę czoła. Tylko myślałem że tamten ster dotyczy pierwszego problemu A następny problem jest u himerozy. Mój błąd.
|
|||