Forum  eCoal.pl v3.5  Połączenie sterownika z routerem Subskrybuj
First pagePrevious page2 / 3Next pageLast page
2018-12-10 13:10
  leON22 Posts: 2344 Ostrzeżenie: 1
No to do dzieła , kupuj sprzęt i podłączaj ster
2018-12-10 17:59
  budgie1 Posts: 406 Ostrzeżenie: 0
Witam wszystkich. To mój pierwszy post, więc proszę o wyrozumiałość. Właśnie przed chwilą podłaczyłem moj kocioł do neta - kablem z routera głównego. Niestety, nie mogę połączyć się ze sterownikiem. Proszę o jakieś podpowiedzi.
2018-12-10 18:59
  Ameno25 Posts: 2374 Ostrzeżenie: 0
Czy router ma właczone dhcp , czy reczne przypisywanie adresu ip ?
To samo sterownik  jak masz ustawiony  dhcp na właczony czy wyłaczony ?
2018-12-10 19:33
  budgie1 Posts: 406 Ostrzeżenie: 0
DHCP na sterowniku załaczone, na routerze to nie wiem.
dodane 2018-12-10 19:33Wpisuję adres ip sterownika do przeglądarki i zawsze mam za długi czas łączenia.
2018-12-10 19:38
  leON22 Posts: 2344 Ostrzeżenie: 1
Może zmień przeglądarkę , wyłącz antywirusa pewny Tu masz co i jak ( na samym końcu ) -> FAQ
2018-12-10 19:50
  budgie1 Posts: 406 Ostrzeżenie: 0
Próbowałem już na różnych przegladarkach, a także wyłączyłem Defendera i nic.  Czy ja mam wpisać ip, które mam na sterowniku?
dodane 2018-12-10 19:50FAQ też czytałem. Nie rozumiem tego "pingowania". Gdzie to mam wpisać?
2018-12-10 19:58
  leON22 Posts: 2344 Ostrzeżenie: 1
Jaśniej się nie da, sprawdź czy masz net jak podepniesz lapka pod ten kabelek? 
PS. Jak masz włączone  DHCP to adres powinien przydzielić się sam , sprawdź czy masz dobrze wpisaną maskę i bramę powinny być takie same jak w routerze
2018-12-10 20:09
  budgie1 Posts: 406 Ostrzeżenie: 0
Wstyd powiedzieć, ale nie mam laptopa ....lampki w każdym bądź razie na sterowniku świecą.
2018-12-10 20:13
  leON22 Posts: 2344 Ostrzeżenie: 1
Jak masz na sterowniku online , czy offline 
2018-12-10 20:15
  budgie1 Posts: 406 Ostrzeżenie: 0
Maska i brama z routera-rozumiem, a IP?
dodane 2018-12-10 20:15Na sterowniku jest tylko "globus".
2018-12-10 20:18
  leON22 Posts: 2344 Ostrzeżenie: 1
Jak nie sprawdzisz czy masz net na tym kabelku to możemy sobie gadać
2018-12-10 20:21
  budgie1 Posts: 406 Ostrzeżenie: 0
Czytałem sporo twoich postów i wiem, że spoko z ciebie rozmówca
dodane 2018-12-10 20:21Muszę powiedzieć dzieciom, żeby przyjechały z laptopem odwiedzić starego ojca
2018-12-10 20:36
  anaana Posts: 559 Ostrzeżenie: 0
nie pamietam, trzeba dodać ster do platwormy esterownik czy najpierw go połączyc z internetem?
2018-12-10 20:38
  leON22 Posts: 2344 Ostrzeżenie: 1
Pewnie ogarną to w mig 
2018-12-10 20:44
  anaana Posts: 559 Ostrzeżenie: 0
pytam poważnie bo zapomnialem, ale ster 3.5 bardzo łatwo się podlancza, wystarczy że jest w routerze właczone dhcp i bangla po kablu. nie trzeba nic pingować.
Jak to jest Panie Leonie?
Ktos (E-S) powinien to nagrać na vidio nie musi być w 4k 😉👍
2018-12-10 20:49
  leON22 Posts: 2344 Ostrzeżenie: 1
Bezpośrednio z głównego routera nie powinno być problemu. Włączone DHCP tu i tam, pod warunkiem że kabelek jest ok  
2018-12-10 20:54
  budgie1 Posts: 406 Ostrzeżenie: 0
JUż wszystko śmiga. Dzięki! Teraz jeszcze proszę o porady co do ustawień.
2018-12-10 21:06
  leON22 Posts: 2344 Ostrzeżenie: 1
Opisz swoją instalację, czym palisz, czy masz termostaty na grzejnikach itp. Widzę, że w obwody co masz dodany czujnik temp. wew który nie wskazuje temp. chyba że go jeszcze nie podłączyłeś pewny
2018-12-11 05:55
  budgie1 Posts: 406 Ostrzeżenie: 0
Instalacja na miedzi. Zawór 4D + siłownik Afriso. Palę mixem Ziemowit-Piast (ekogroszek 26Mj). Grzejniki alu z termostatami. W domu Salus bezprzewodowy jako reg. pokojowy. Dom 220m w 3/4 ocieplony styro 15 grafit. Strych wełna 30cm. Grzeję tylko parter. Na piętrzę termostaty ustawione na "2". Według moich obserwacji schodzi mi gdzieś 25kg opału na dobę. Wydaje mi się, że trochę za dużo.
2018-12-11 07:08
  leON22 Posts: 2344 Ostrzeżenie: 1
25kg na dobę nie jest tragedią jak na taki metraż , u mnie 17kg palę Greenpalem praktycznie ten sam opał Mógłbyś spróbować spalania grupowego , może urwałbyś parę kilo . Ogólnie wszystko wygląda OK , nie widzę jaką masz temp wew. ale kociołek pracuje stabilnie Zaktualizuj sterownik 
First pagePrevious page2 / 3Next pageLast page
Users on-line: agamok, Bsk1991, Maja1, sekaczb18, wijatap

Recently added

Krzysiek J - dom

See more

Wyszukiwarka

Wpisz moc kotła do wyszukiwarki - zobaczysz wszystkie kotł...

See more

Bruli.pl

Chcesz dowiedzieć si więcej o sterowniku bruli.pl ?...

See more

eCoal.pl

Chcesz dowiedzieć się więcej o sterowniku eCoal.pl ?...

See more