Rozgrzewamy jesienne temperatury i z tej okazji przygotwaliśmy dla Państwa OBNIŻKI CENOWE wybranych produktów w naszym sklepie eSterownik.pl!
W zakładce "PROMOCJA" znajdziecie wszystkie produkty objęte rabatem
Forum  eCoal.pl v3.5  nareszcie podłaczony do sieci Subskrybuj
First pagePrevious page2 / 4Next pageLast page
2018-12-02 21:32
  leON22 Posts: 5955 Ostrzeżenie: 3
Zrób zdjęcie i dołącz do wątku , zobaczymy gdzie masz zamontowany ten czujnik , czy aby prawidłowo 
2018-12-02 21:36
  anaana Posts: 648 Ostrzeżenie: 0
Czujnik powrotu daj do rury zasilającej, porównasz, bedzie punkt odniesienia, możesz jeszcze zlapac za rurę powrotu i zasilania 😇🙃😉
2018-12-02 22:15
  Wojtal Posts: 61 Ostrzeżenie: 0
rura zasilająca wyrażnie cieplejsza od rury powrotu w dotyku.
2018-12-02 22:22
  anaana Posts: 648 Ostrzeżenie: 0
Czujnik zainstaluj na kolanku tuż przy samym kotle i pirównamy tem. powrotu.
2018-12-02 22:53
  Wojtal Posts: 61 Ostrzeżenie: 0
zmienione, czujnik na kolanku
dodane 2018-12-02 22:53powrót rośnie
2018-12-02 22:53
  anaana Posts: 648 Ostrzeżenie: 0
Jakoby Pan Leon miał rację 😀👍 powrót już cieplejszy.
2018-12-02 22:58
  Wojtal Posts: 61 Ostrzeżenie: 0
no i gitara, dzięki za zainteresowanie, jeszcze pytanie odnośnie zadanej te 55 to jest wystarczająco?
2018-12-02 23:18
  anaana Posts: 648 Ostrzeżenie: 0
Ta pompa mieszajaca to działa, może daj jej 3 bieg, wygląda jaby szło na grawitacji, zawory zwrotne sa przed pompami?
20st różnucy miedzy zasilaniem a powrotem jedt niedopuszczalne.
dodane 2018-12-02 23:16P.S. jakby Ci sie chcuało to daj ten czujnik na zasilanie CO, bo xnowu cos nie haloooo… 
dodane 2018-12-02 23:1830st różnicy Meksyk 🤯
2018-12-02 23:20
  Wojtal Posts: 61 Ostrzeżenie: 0
Może zamieszanie wprowadzac zawór 4d połączony z termostatmi na grzejnkiach czy raczej nie?
2018-12-02 23:24
  anaana Posts: 648 Ostrzeżenie: 0
p.s. ile masz pomp w układzie?
dodane 2018-12-02 23:21pompa mieszajaca jak jest podgoni powrót o ile jest i jak zainstalowana?
dodane 2018-12-02 23:24wygląda to tak jakby z zaworu 4d wracała woda 30st do kotła
2018-12-02 23:31
  Wojtal Posts: 61 Ostrzeżenie: 0
czujnik przełożony na kolanko z zasilania, pompy są 2 (1 z kotła pozyskana jeszcze ze starego pieca bo niby sprawna ustawiona na 3, 2 pompa idzie do bojlera ustawiona na 1 ) zawory zwrotne przed pompami patrząc od pieca
2018-12-02 23:42
  anaana Posts: 648 Ostrzeżenie: 0
tzn nie masz pompy mueszajacej , ustaw ochrone przez Cwu. a rura Cwu wraca jako powrót do kotła czy jedt wpięta orzed zawór 4d.
dodane 2018-12-02 23:42i daj Cwu na 3 bieg,
łoomój Panie, jeszcze nie widzialem wirtualnej pompy mieszajacej 😉😉🙃
2018-12-02 23:53
  Wojtal Posts: 61 Ostrzeżenie: 0
wraca jako powrót
ja nie widziałem nigdy ani wirtualnej ani realnej pompy mieszającej
dodane 2018-12-02 23:53na zdjęciu które dodałem z czujnikiem powrotu widac rurke z powrotu z cwu i nie idzie ona przez 4d wiec chyba o to chodziło
2018-12-02 23:53
  anaana Posts: 648 Ostrzeżenie: 0
To czemu kolega ustawia ochronę przez pompe mueszajaca której nie ma ? 🙂
Ludzka rzecz mylić się.👍
2018-12-02 23:54
  Wojtal Posts: 61 Ostrzeżenie: 0
a ten czujnik z powrotu przełożyć odrazu na kolanko z powrotu ? 
2018-12-02 23:56
  anaana Posts: 648 Ostrzeżenie: 0
Zmien na ochronę powrotu pompa Cwu.
dodane 2018-12-02 23:56czujnik powrotu ma być przy rurze wychodzącej z kotła, nie masz rury tylko odrazu jest kolanko.
2018-12-02 23:57
  Wojtal Posts: 61 Ostrzeżenie: 0
no to wiem ale teraz czujnik jest na zasilaniu
2018-12-03 00:00
  anaana Posts: 648 Ostrzeżenie: 0
cooooo????
2018-12-03 00:02
  Wojtal Posts: 61 Ostrzeżenie: 0
jeszcze w ustawieniach jest taka opcja funkcja pompy dodoatkowej i tez tam jest pompa mieszająca teraz ustawiona na co zmienic?

dodane 2018-12-03 00:02cytuje:    P.S. jakby Ci sie chcuało to daj ten czujnik na zasilanie CO, bo xnowu cos nie haloooo…
2018-12-03 00:09
  anaana Posts: 648 Ostrzeżenie: 0
czyli czujnik przekłamuje o 10st?
żeby zmieniac funkcje pimoy dodatkowej musiałbyś przełaczyć zasilanue pompy di innego gniazda, nasz sterownik może współpraciwać bodajże z 4 pompami.
dodane 2018-12-03 00:09Widze czujnik juz na powricie.
 Wejdź w kalibracje czujników i dodaj z 9 lub 10st do czujnika powrotu.
 jesli pompa Cwu oracuje na 3 biegu to powrót musi być wyższy.
First pagePrevious page2 / 4Next pageLast page
Users on-line: darkx93, darpie70, mirko14, Omelianiuk, owip2001, RobertK, stanislawn, Tom_86