Forum eCoal.pl v3.5 nareszcie podłaczony do sieci Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona3 / 4Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
Wojtal
|
czujnik przełożyłem tam gdzie powinien byc na te kolanko na powrót, ochorna pompa cwu podkręcona na 3. Wybacz ale mam daleko do pieca duzoo schodów itp
|
|||
|
||||
anaana
|
Dobrej nocy.
|
|||
|
||||
Wojtal
|
może narazie zostawie jeszcze ten czujnik w spokoju
dodane 2018-12-03 00:14dzięki nawzajem |
|||
|
||||
anaana
|
chidzenie wpływa na zdriwie, lepiej serducho pracuje 😉👍
|
|||
|
||||
Wojtal
|
raczej bieganie do piwnicy niż chodzenie
|
|||
|
||||
anaana
|
to go zostaw, ale trzeba go będzie skalibrować bo woda z zasilania była niższa o 10st niż w kotle.
Chyba że dobrze nie dolegał. dodane 2018-12-03 00:19jak odznaczysz pompe mieszajaca to Ci zniknie ze schematu |
|||
|
||||
Wojtal
|
oryginalny czujnik który jest na zasilaniu jest włożony do kotła przez taką specjalną dziurke a ja ten z powrotu przyczepiłem na zewnatrz na kolanku moze przez to
|
|||
|
||||
anaana
|
zobaczysz rano czy powrót jest rowny Cwu
masz mały idbiór ciepla bo eCoal pidnisi zadana i 5st jak byś tegi nie chcuał to miżesz przejsć na spalanie grupowe.👍 dodane 2018-12-03 00:25przepraszam za klawiaturę strzela byki że szok.🙃🙃🙃 |
|||
|
||||
Wojtal
|
Ok Dzięki za pomoc, pozyjemy zobaczymy, dobranoc
|
|||
|
||||
anaana
|
oooo brak już pompy mieszajaceh wirtualnej brawo 🍾🍾🍾
dodane 2018-12-03 00:27dodaj jeszcze do wykresu zawor 4d 💪😀👍 dodane 2018-12-03 00:28dobrej 😴😴😴😴😴 |
|||
|
||||
Wojtal
|
Niewiem czy dobrze ale dodalem 4d
|
|||
|
||||
anaana
|
Bardzo dobrze 💪🙂👍
Czujnik za to do wymuany lub dodaj mu 10st w kalubracji czujników. |
|||
|
||||
Wojtal
|
na palniku tez bardzo ładnie to wygląda, jedyny skutek uboczny to woda z bojlera 60 stopni mozna poparzyc rece
|
|||
|
||||
anaana
|
jak skalibrujesz czujnik to wylączy Cwu przy np.50st i Cwu bedzie miec 50st.
|
|||
|
||||
Wojtal
|
Skalibrowane, ale chyba i tak go wymienie zeby to bylo ok w 100%
|
|||
|
||||
anaana
|
Masz gdzie kupić?
dodane 2018-12-03 12:55P.S. Tylko czy pompa wytrzyma częste włączanie i wyłączanie, można jeszcze pompę ustawić na 1 i moze chodzić 24 tylko wida Cwu cieplejsza. |
|||
|
||||
Wojtal
|
Na allegro albo stacjonarnie u mnie. A gdyby zainstalowac ta pompe mieszajaca? Bylby jakis wiekszy sens?
|
|||
|
||||
anaana
|
||||
|
||||
Wojtal
|
Mozna jeszcze jakos obizyc temp. cwu? jeszcze pytaie odosnie tego 4d czy te nastawy sa dobre, nigdy nic tam nie przestawialem
|
|||
|
||||
anaana
|
Tem. Cwu powinna być podobna do tem. powrotu. Zmienisz czujnik -temperatura spadnie.
50st może i dużo. Jesli masz dobrze zamontowany zawór 4d to można wiecej puscic ciepłej wody na powrót a mniej na dom. Dobry czujnik jest bardzo wazny bo zobaczysz ile idzie ciepłej wody z zaworu 4d. Dobrze zaizoluj rury powrotne do kotła. |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona3 / 4Następna stronaOstatnia strona | ||||