Forum bruli.pl Piec ma problemy z osiągnięciem zadanej temperatury. Subskrybuj | ||||
|
||||
Mac1979
|
Piec ma problemy z osiągnięciem zadanej temperatury, kocioł 25kw powierzchnia domu 180m2. Może ktoś pomóc w ustawieniu parametrów.
link do sterownika: https://esterownik.pl/device/8751 |
|||
|
||||
crazyman
|
dmuchawa 66% ? zmniejsz na 40% i zwieksz temperature pieca na 60 stopni
teraz duzo ciepla dmuchasz w komin |
|||
|
||||
leON22
|
Dokładnie wiatrem domu nie ogrzejesz 😉. Moc min/Max 16/20kw, po 4 podana, dmuchawa 38/40% , temp. kotła min 55st powrót 45st 😐
|
|||
|
||||
Mac1979
|
Dzięki Panowie, parametry zmienione czekam na efekty. dodane 2018-11-21 17:10 Jeszcze jedno pytanie, mianowicie kocioł mam deflator którego nigdy nie używałem. Czy warto go zamontować? |
|||
|
||||
leON22
|
Jaki kocioł ? Jak jest to oryginalny deflektor to jak najbardziej tak, jeżeli rusztodeflektor to nie polecam 😐
|
|||
|
||||
Mac1979
|
Kocioł Biadała, deflator oryginalny zawieszany na łańcuchu.
|
|||
|
||||
crazyman
|
Nie wiem ale spaliny 220 stopni przy dmuchawie 40% i nadal nie moze osiagnac temperatury powyzej 50 stopni...nadal bym zmniejszal dmuchawe...jak wogole wyglada palnik w trakcie pracy ?fotka/filmik
|
|||
|
||||
leON22
|
Widocznie taka konstrukcja wymiennika w dodatku brak deflektora dlatego taka temperatura 😐
PS. Dodaj jeszcze po jednym podaniu dla obu mocy 😉 |
|||
|
||||
Mac1979
|
||||
|
||||
leON22
|
Jakoś kiepsko widać ten palnik Skoro jest sporo opału to nie dokładaj
|
|||
|
||||
Mac1979
|
założyłem deflator, zobaczymy jakie będą efekty dodane 2018-11-21 21:34 Palnik jest tak usytuowany, że nie można zrobić lepszego zdjęcia. |
|||