Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 Jak usprawnic czyszczenie kotła Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
beni226
![]() |
A czy dalo by sie do tych starszych typow zalozyc te usprawnienia jak sa zamontowane w nowszych juz kociolkach?
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
W starszych kotłach tak jak mój OEP16 kW kanały wymiennika to rura kwadratowa i tu byłby problem z obracaniem płomieniówkami żeby je dokładnie wyczyścić
![]() |
|||
|
||||
karoka65
![]() |
beni226 napisał » 2018-10-31 07:39 A czy dalo by sie do tych starszych typow zalozyc te usprawnienia jak sa zamontowane w nowszych juz kociolkach? Tak, przetnij go w poprzek i dospawaj tył z M-ki ![]() Będziesz miał Eko++ ![]() Jak chcesz wyczyścić kwadraciaka płaskownikiem zwiniętym we wstążkę? |
|||
|
||||
bodziasty
![]() |
vmilo napisał » 2018-10-31 06:14 bodziasty, używasz jakiegoś translatora ? Enigmy ? Nie dodane 2018-10-31 20:35 karoka65 napisał » 2018-10-30 19:48 Bodzio po tym filmie Ci "nowi" chyba są podłamani ![]() Paleniem czy czyszczeniem ![]() ![]() dodane 2018-10-31 20:44 beni226 napisał » 2018-10-31 07:39 A czy dalo by sie do tych starszych typow zalozyc te usprawnienia jak sa zamontowane w nowszych juz kociolkach? Musisz niestety tak jak ja 6 lat temu przygryźć wargi, ostudzić emocje i przywyknąć do tego popier...... czyszczenia. Przy każdym czyszczeniu niebieskiego ciśnie mi się stek niecenzurowanych słów ale cóż zrobić- był czas przywyknąć ![]() ![]() |
|||
|
||||
anaana
![]() |
Beni226 można dorobić takie cudo i to pokazał już gościu w poprzednim forum, to na jego przykładzie ( tsk podejrzewam)Ogniwo eko plus M ma czyszczenie pół automatyczne.
Tenże Kolega zrobił sobie takie czyszczenie w Ogniwie eko plus 16KW jak pamięć mnie nie zawodzi. W starym forum wszystko było pokazane. dodane 2018-11-01 07:40Karoka wystarczy do tej wstążki dospawać np. trzy w różnych miejscach kwadratowe opaski. Nie będzie to idealne czyszczenie jak szczotką drucianą ale będzie podobne jak w M-ce. Pytanie, trzeba zaglądać do tego kanału po roku palenia? |
|||
|
||||
berni641
![]() |
||||
|
||||
energotop
![]() |
Popatrz anaana. 28 postów, grupowe (level amator) ale myśli że wszystko wie.
|
|||
|
||||
berni641
![]() |
energotop napisał » 2018-11-03 18:46 Popatrz anaana. 28 postów, grupowe (level amator) ale myśli że wszystko wie. Chłopie, luzik, nie wyczułeś sarkazmu w moim poście ? ![]() Każdy kocioł węglowy trzeba, niestety czyścić - i teraz "wszystko wie", bo się syfi... W M-ce to czyszczenie jest jednak, zdecydowanie mniej uciążliwe - każdy nowy model wnosi jakieś udogodnienia, pod warunkiem, że producent się stara ![]() pozdrawiam |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||