Forum eCoal.pl Ogniwo "Eko Plus +" i nowy palnik Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
adamGA
|
Na stronie Ogniwa jest już DTR z Plus + 10kW, 16kW, 25kW DRT Ogniwo Eko Plus +
Ma już ktoś ten nowy kocioł z nowym palnikiem, jakieś wrażenia dot., nowego palnika ? A.
|
|||
|
||||
sq9tbu
|
Jadą ostro w górę z temperaturą minimalną powrotu, już jest wpisane 50.
Też jestem ciekaw nowego palnika bo mój w oep10 może jeszcze 4 sezon pociągnie. |
|||
|
||||
adamGA
|
||||
|
||||
konto usunięte
|
Możliwe że ten sam, albo bardzo podobny. Na razie jeden właściciel plusa + tu pisał, ale jemu instalator złożył palnik bez uszczelniania. Po poprawce już nie pisał, to pewnie pali się dobrze. Na pewno lepiej niż na burnerze ;]
|
|||
|
||||
adamGA
|
Mnie osobiście burner już pali w miarę dobrze po wymianie dmuchawy +mocniejszy kondensator + normalny deflektor Aczkolwiek retorta okrągłalepiejpowinnaspalaćnadmuch dookoła
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Wrócili do zwykłej fajki, bo to dobre palniki. Teraz można na nowo rozważać zakup ich kotłów - przynajmniej ja, przy zakupie nowego, nie odrzucę od razu ich oferty
|
|||
|
||||
energotop
|
||||
|
||||
konto usunięte
|
kurde , a ja tam zaczynam 4 sezon na burku , i powiem że nie miałem z tym kotłem czy palnikiem jak na razie jakis przygód .
Ostatnio zrywało mi zawleczkę , ale to była wina kamienia który nie mogł sie wydostać i co jakis czs blokował , przy rozbieraniu podajnika odrazu sprawdziłem stan , slimaka i korpusu wszystko wygląda na stan dobry Dodam tylko że kocioł pracuje też w dobrych warunkach , nic się nie poci , nie ma wilgoci , powrót zawsze powyżej 42* no i chodzi cały rok , czyszczenie obecnie raz na miesiąc , albo i dłuzej |
|||
|
||||
bodziasty
|
Ja tam nie narzekam na burka
Za rok go wywalę |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Bodzio jak mi zdechnie burek , też juz nie ide w węgiel
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
energotop napisał » 2018-10-28 09:27 No co... kocioł jest, a paliwa do niego nima Trudno dojść, co tworzący te wymagania palą, ale chyba nie jest to groszek A co wy na to? |
|||
|
||||
karoka65
|
||||
|
||||
gmaj22
|
Pewnie też "pompiarzem" zostanie
|
|||
|
||||
karoka65
|
Poprosiłem admina żeby przeniósł dyskusję nie na temat do bardziej odpowiedniego wątku: https://esterownik.pl/forum/posty,3598/instalacja-fotowoltaiczna-w-zastepstwie-kotla?m=122230#122230
Dziękuję. |
|||
|
||||
leON22
|
Ordnung muss sein
|
|||
|
||||
Leefes
|
Witam wszystkich
Piec posiadam od jakiegoś miesiąca oep+ 16 kw,ogrzewam nim ok 200 m2 do tego cw 120l. Palnik fajnie spala ekogroszek (brak spieków ,niedopalonego ekogroszku itp) czyszczenie mało uciązliwe (trzeba zainwestować w sztywny wycior) Jedyne co mnie w nim denerwuje to głośny wentylator wpa 07 przez ściany do słychać jak pracuje, planuje go wymienić ale nie wiem na jaki może wpa 06 ? |
|||
|
||||
karoka65
|
Nie wiedziałem że Ogniwo przerzuciło sie na wiatraki MplusM i nie słyszałem żeby WPA 07 chodziły głośno.
WPA 06 ma prawie 2 razy większą wydajność od WPA 07. |
|||
|
||||
Leefes
|
https://www.youtube.com/watch?v=56s0R8vKC4s&feature=youtu.be
są jakieś cichsze modele ? |
|||
|
||||
anaana
|
Jeśli słyszysz metaliczny jazgot to wywalaj tego złoma, szkoda uszu 🙂
Dobra dmuchawa to słychać tylko szum powietrza szszzzzzzz. Jak człowiek nie wie to myśli że tak ma być. |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Wiatrak do wymiany na gwarancji, chyba że mechanicznie uszkodzony... Silniki ebm są cichutkie.
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||