Forum bruli.pl v3.5 kto pomoże Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
leON22
![]() |
Co do nawiewu to nie widzę tych spieków, zwiększenie mocy dmuchawy może generować jeszcze większe ale nie koniecznie ( dotyczy spieków koksowych ) z ochroną jak napisałem wyżej, zmienić na pompa CWU ale chyba nie masz, albo obecnie nie korzystasz, albo montaż dodatkowej pompy mieszającej
![]() PS. Widzę że wyłączenie ochrony przez 4D podniosło temp powrotu ![]() |
|||
|
||||
jarpen1986
![]() |
Witam podłączę się pod temat
Witam posiadam piec Viadrusa z dodatkiem Zestaw rozbudowujący PROSAT PLUS 4 klasa pod Viadrus U22 i U26 - 5 członów sterownik Bruli 3.5 wifi nr klienta na esterowniki 21926 Prośbę mam takową czy mógłby ktoś spojrzeć na ustawienia bo po; 1 próbuję od miesiąca różnych ustawień i albo mi się spieki robią albo wyrzuca za dużo eko (palę LWEM Orlenowskim) 2 jeśli tylko ustawię na wyjście ( grzejniki w domu a jest ich około 16 , dom około 250m2) powyżej 32st z automatu piec nie radzi sobie z utrzymaniem temp zadanej. związane jest to z zaworem 4D który powyżej 32 na dom otwiera się dosyć sporo. Dmuchawa zamknięta całkowicie, ustawiona na 25% mniej się nie da Prosiłbym o poradę co mógłbym zmienić wybaczcie za plik przewodów i wszystkiego na zdj. ale robione wszystko przeze mnie z małą pomocą Taty i jeszcze nie ma czasu aby to wszystko poukładać. https://esterownik.pl/device/21926 mój piec ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
|
||||
budgie1
![]() |
Zobacz sobie ustawienia użytkownika LeON22.
|
|||
|
||||
jarpen1986
![]() |
Dzięki, właśnie prawie wszystko poustawiałem jak u LeON22 teraz czekanie i sprawdzanie. pozdrawiam
|
|||
|
||||
budgie1
![]() |
Hmmm....to prawie robi różnicę
![]() |
|||
|
||||
jarpen1986
![]() |
Ustawienia były całkowicie inne, rozumiem że nie można porównywać jednego do drugiego mimo to większość ustawień poszło od LeON22. oczywiście kopczyk zmalał i od ponad 4h godzin leci na innych ustawieniach. póki co ma delikatny problem z podbiciem temp na piecu, ale może to kwestia jeszcze czasu.
![]() |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||