Forum eCoal.pl v3.5 Nowy kocioł ze sterownikiem eCoal v3.5 i prośba o pomoc we stępnych ustawieniach Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Heh... tak Ci się gdzieś spieszy, że wolisz żeby źle działało ? Pracował w prawo 7minut, otwarł się na 7%, coś Ci to mówi ? |
|||
|
||||
OEPM26-Marcin
![]() |
Nie, nigdzie mi się nie spieszy ![]() Teraz go poprzestawiałem jeszcze bo chyba jednak on nie do końca otwierał i nie do końca domykał więc tu też mógł być problem. Teraz otwieranie faktycznie jest w prawo i coś pozytywnego zaczyna się dziać ![]() dodane 2018-10-03 17:59Jeszcze jedno pytanko. Póki co cały czas jadę na automacie. Jednak po 1,5 dniach jest prawie cały popielnik spieków mniejszych i większych tak więc ustawienia na pewno mocno do poprawy i kto wie, czy i taka lada dzień nie będę przechodził na spalanie grupowe. Póki co zmieniłem nadmuch z 4% na -6% i niby było dużo lepiej tylko za szybko rósł kopczyk więc zmieniłem też podawanie z 5 sekund na 4. Nie wiem czy to dobry manewr ![]() dodane 2018-10-25 10:27 Witam, Będę chyba potrzebował pomocy w ustawieniu kociołka bo coś kiepsko mi to idzie. Zrezygnowałem z trybu retortowy-ecoal bo robiły się wielkie i twarde spieki co wyglądało dosyć marnie. Aktualnie działa to w trybie retortowy-grupowe. Początki były kiepskie bo po jednej nocy miałem cały popielnik popiołu i spieków, aktualnie jest trochę lepiej bo po jednym dniu jest pół popielnika co jednak jest chyba i tak zbyt dużą ilością :/ Dodatkowo po dzisiejszej nocy wywaliło mi sporo niespalonego groszku co w sumie nie jest dziwne bo kopczyk zrobił się za duży... Nie bardzo wiem co z tym zrobić bo jeśli zmniejszę ilość podań to wtedy się zapada... Może ktoś zerknąć i zobaczyć co tam można ewentualnie pozmieniać? |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||