Forum eSterownik.pl Włamanie na konto ? Subskrybuj | ||||
|
||||
Robert_Gizewo
|
Witam.
Dzisiejszego ranka ktoś lub coś przełączyło sterownik kotła na tryb ręczny. Mieliście kiedyś takie zdarzenie ? Nikomu nie udostępniałem hasła. i jest mocne zawiera duże małe litery i znaki specjalne. |
|||
|
||||
karoka65
|
heh
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Piec wygasał, a jemu się włamanie marzy. Ja cierpiedole...
|
|||
|
||||
Robert_Gizewo
|
5:31:22 przejście z automatyczny na ręczny sam zrobił sterownik ?
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Tak proszę pana, tryb awaryjny. Wg wykresów, zadziałał algorytm wygaszania.
|
|||
|
||||
MONAT
|
Tak , ja tak miałem , takie jaja dzieją się z wyświetlaczem OLED , pierwszy mi wymienili , ale na nowym po pół roku dzieje się to samo , pomogło odpięcie wyświetlacza i naciśnięcie przycisku na jego płycie, na razie 3 tygodnie spokój. Jak kto nie wierzy to mogę wrzucić filmik ( o ile go nie wykasowałem) jak to sobie panel wyświetlacz sam zmienia parametry , pika przy tym jakby go ktoś fizycznie paluchem dotykał. I najważniejsze panel nie lubi wilgoci, nie próbujcie go wycierać wilgotną szmatką bo wtedy zaczyna się "jazda" , tylko na sucho dodane 2018-09-16 21:50No niestety , filmik poooszedł , razem ze starym telefonem |
|||
|
||||
karoka65
|
Pewnie masz jeszcze szkło?
|
|||
|
||||
MONAT
|
dokładnie
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Witam, MONAT jeżeli problem u Ciebie nie zniknął proszę o kontakt z serwisem pod numerem telefonu 605-780-882.
Pozdrawiam |
|||
|
||||
pawel3
|
Robert_Gizewo. Tak jak pisał wcześniej vmilo nikt Ci się nie włamał na konto sterownika. Sterownik przełączył się w tryb ręczny ponieważ wystąpił alarm o wygaszeniu kotła- zadziałał algorytm wygaszania kotła. Proponuje najpierw dobrze kocioł wyczyścić wraz z czujnikiem spalin tak jak jest napisane tutaj oraz zwiększyć ilość podawanego paliwa. Zwiększyłbym ilość powtórzeń dla 8Kw z 3 na 4 . W samym podtrzymaniu tez bym radził zwiększyć czas pracy podajnika o 2s
|
|||
|
||||
Robert_Gizewo
|
pawel3 napisał » 2018-09-17 08:01 Robert_Gizewo. Tak jak pisał wcześniej vmilo nikt Ci się nie włamał na konto sterownika. Sterownik przełączył się w tryb ręczny ponieważ wystąpił alarm o wygaszeniu kotła- zadziałał algorytm wygaszania kotła. Proponuje najpierw dobrze kocioł wyczyścić wraz z czujnikiem spalin tak jak jest napisane tutaj oraz zwiększyć ilość podawanego paliwa. Zwiększyłbym ilość powtórzeń dla 8Kw z 3 na 4 . W samym podtrzymaniu tez bym radził zwiększyć czas pracy podajnika o 2s Paweł ale zauważ że jak zmieniłem na automatyczny to się sam rozpalił bo był żar. Cały kocioł czyściłem na koniec sierpnia łącznie z czujnikiem spalin i kominem. Zwiększe podawanie jak pisałeś . |
|||
|
||||
pawel3
|
zobaczymy jak to będzie pracować po zwiększeniu podania. powinno pomóc
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Dobrze Ci Paweł radzi, sprawdź przynajmniej czujnik spalin. To, że czyściłeś niedawno, wcale nie znaczy że dziś jest czysty. Czopuch czyściłeś ? Koniec czujnika może być zakopany w pyle i nie będzie dobrze czytał.
|
|||
|
||||
karoka65
|
Robert_Gizewo napisał » 2018-09-17 08:26 Paweł ale zauważ że jak zmieniłem na automatyczny to się sam rozpalił bo był żar. Jeśli czujnik spalin nie wykaże ich przyrostu w trakcie cyklu podtrzymania i tak wywali alarm wygaszenia mimo że po otwarciu drzwiczek będzie na palniku żar. Czujnik może być brudny lub za krótko trwał cykl, spaliny sie nie podniosły = alarm wygaszenia |
|||