Forum  eCoal.pl v3.5  ustawienie zaworu 4D Subskrybuj
First pagePrevious page1 / 5Next pageLast page
2018-09-14 21:03
  remik123 Posts: 11 Ostrzeżenie: 0
Witam!
Jak ustawić zawór 4D z siłownikiem aby nie było za nim zbyt dużych wahań temperatury. Na tą chwilę mam skoki 20stopni celsjusza i nie wiem za bardzo w którą stronę mam się  bawić ustawieniami. Pomóżcie
2018-09-14 21:07
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
Czas reakcji 10sec ?. Ustaw minimum 120sec, a najlepiej 180, a będzie lepiej.
2018-09-14 21:09
  leON22 Posts: 2344 Ostrzeżenie: 1
Nie wiemy nic o Twojej instalacji i jaką funkcję pełni w niej w/w zawór 4D udostępnij sterownik może ktoś Ci pomoże , a tak to czarna magia   
Ps. Ok już jest dostępny  Co to za siłownik ? W jego specyfikacji powinny być dane które powinieneś przenieś do sterownika w ustawieniach zaworu 4D vmilo nie pomyliłeś czasu reakcji z czasem otwarcia zaworu ? Fakt że 10 s to za krótki czas reakcji , myślę że 60 s powinno wystarczyć
2018-09-14 21:32
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
Niczego nie pomyliłem, czas reakcji jest za krótki. Nie gadaj jak polityk, "myślę że, wydaje mi się" itd. Albo wiesz albo nie wiesz.
2018-09-14 21:38
  remik123 Posts: 11 Ostrzeżenie: 0
Zawór i siłownik Afriso czas otwarcia 120s, zmieniłem czas reakcji na 180s
2018-09-14 21:40
  leON22 Posts: 2344 Ostrzeżenie: 1
Nie napisałem , że " wydaje mi się " tylko , że myślę  ,a jak myślę to wiem Znowu się czepiasz,  no tak zapomniałem , że te " gwiazdki na pagonach " czytać ostrzeżenia , mamy za niepotrzebne uwagi w stosunku do siebie Ok już zapomnialem wiem ale  _powiem
2018-09-14 21:45
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0

remik123, OK poczekaj aż się bardziej ochłodzi, a wszystko się ustabilizuje. Możesz ustawić 240 a nawet na 300sec i nie zmarzniesz
Leon, po tym wszystkim coś kiedyś napisał mamy się kochać ? Może jeszcze tak, ale na ten czas... nie. Szanujmy się, a będziemy współpracować dla dobra ogółu. OK ? Bo chyba o to chodzi...
2018-09-14 21:48
  remik123 Posts: 11 Ostrzeżenie: 0
Czyli twierdzisz, że winnym jest zbyt mały odbiór ciepła? 
2018-09-14 21:54
  leON22 Posts: 2344 Ostrzeżenie: 1
remik123 czy posiadasz pompę mieszającą widoczną na schemacie ?
vmilo już nie pamiętam co kiedyś napisałem , mam krótką pamięć , muszę ją wywoływać chemicznie  ale przepraszam  dobro ogółu jest najwazniejsze . Teraz napisałem jak polityk 
2018-09-14 21:54
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
Nie ma tu żadnej winy czegokolwiek, poza zbyt krótkim czasem reakcji zaworu. Reszta się sama ustabilizuje gdy się ochłodzi. Automat eCoal obecnie też nie pomaga w stabilizacji. Cierpliwym bądź
2018-09-14 21:56
  przemekoep10kw Posts: 175 Ostrzeżenie: 0
ja tam nie uzywam automatycznej regulacji 4d to jest tak potrzebne jak w dislach dpf  moze raz w zimie przestawiwiłem pokrętło takie tam zabawki ... 
2018-09-14 21:57
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
leON22 napisał » 2018-09-14 21:54
już nie pamiętam co kiedyś napisałem....
Spoko, tyś mi nie wróg. Po prostu.. warto czasem się zastanowić zanim się kliknie "wyślij". W końcu wszyscy tutaj jesteśmy na tym samym poziomie, czyli poziomie kotłowni Warto o tym pamiętać.
2018-09-14 21:59
  przemekoep10kw Posts: 175 Ostrzeżenie: 0
instalacja powinna byc prosta a skuteczna 
2018-09-14 22:00
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
przemekoep10kw napisał » 2018-09-14 21:56
ja tam nie uzywam automatycznej regulacji 4d to jest tak potrzebne jak w dislach dpf  moze raz w zimie przestawiwiłem pokrętło takie tam zabawki ... 
4D w połączeniu z pogodówką potrafi pięknie pracować, i daje całkiem fajny komfort . Ale to zależy od instalacji...nagminnie dubluje się sterowanie, i zanim właściciel się połapie w czym rzecz, to straci wiele nerwów.
2018-09-14 22:00
  remik123 Posts: 11 Ostrzeżenie: 0
Mam pompe mieszającą, zresztą tak mam w ustawieniach ochrony powrotu.
2018-09-14 22:01
  leON22 Posts: 2344 Ostrzeżenie: 1
Ok, jak jest to w porządku Przemek no to się nagadałeś , dla mnie "te zabawki" robią swoje , nie muszę biegać do kotłowni i kręcić zaworem jak mam za zimno i odwrotnie 
2018-09-14 22:03
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
remik123 napisał » 2018-09-14 22:00
Mam pompe mieszającą, zresztą tak mam w ustawieniach ochrony powrotu.
Zaglądałem zanim napisałem, ogólnie ustawienia nie są złe. Bądź spokojny a będzie dobrze. Na razie dużo zmian Wyhamuj Możesz ustawić 240sec i będzie jeszcze lepiej
2018-09-14 22:07
  przemekoep10kw Posts: 175 Ostrzeżenie: 0
ja nie biegam mówie ze raz ustawiłem jak było mozniej i tyle wiec po co przepłacac w aucie tez mozesz miec czujnik cisnienia w oponach 
dodane 2018-09-14 22:07cała instalacje zrobiłem ja i wiem co jest mi do szczescia potrzebne
2018-09-14 22:08
  leON22 Posts: 2344 Ostrzeżenie: 1
Spoko , jestem pod wrażeniem  Skąd wiesz że mam czujniki ? Trochę wkurzająca sprawa bo mam dwa komplety kół zimowe i letnie a komputer pokladowy auta zapamiętuje tylko jeden zestaw i dwa razy w roku w serwisie muszę je wczytywać z wymianą koszt 150 zeta  Sorki za off- top
2018-09-14 22:15
  przemekoep10kw Posts: 175 Ostrzeżenie: 0
no dzieki lubie proste rzeczy np  mini elekrownie na zasadzie silnika stirlinga ktos juz w usa wymyslił do pieców podajnikowych 
First pagePrevious page1 / 5Next pageLast page
Users on-line: ansu, banas98, BasiaDom, buymi, gkaraczyn, juwa, kozikron, krychaszep, marcinzaw0, Mysza, olivier2004, Rurek, wanda007

Recently added

Krzysiek J - dom

See more

Wyszukiwarka

Wpisz moc kotła do wyszukiwarki - zobaczysz wszystkie kotł...

See more

Bruli.pl

Chcesz dowiedzieć si więcej o sterowniku bruli.pl ?...

See more

eCoal.pl

Chcesz dowiedzieć się więcej o sterowniku eCoal.pl ?...

See more