Forum bruli.pl v3.5 Brak internetu i nie działa czujnik temperatury spalin Subskrybuj | ||||
|
||||
marcinecki
|
Witam wszystkich;
Posiadam piec Skam P-Plus 12 kW z sterownikiem bruli 3.5. Zestaw zakupiłem w X 2016r. Dzisiaj chciałem połączyć się ze swoim sterownikiem. Okazało się, że jest brak łączności. Na sterowniku napis offline. Wypiąłem przewód internetowy ze sterownika i wpiąłem go do komputera i okazało się, że net jest. Dodatkowo stwierdziłem, że wyświetlacz wskazuje temperaturę spalin 0 st.C. Podmieniłem czujnik i dalej wskazanie wynosi 0 st.C. Reszta wskazań ok. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją? To już druga awaria mojego sterownika. Z góry dziękuję za podpowiedzi. |
|||
|
||||
pawel3
|
Musi się Pan z nami skontaktować. Czekamy na tel.
Takie objawy mogą świadczyć o uszkodzeniu elementów w wyniku przeładowań/przepięcia. |
|||
|
||||
matt_wiersz
|
U mnie internet i pozostałe czujniki działają ale wskaźnik temperatury spalin pokazuje 0.00 st. Przepaliłem dzisiaj kocioł by osuszyć skropliny i czujnik temperatury nie reaguje na zmiany. Wyłączyłem zasilanie od sterownika wykręciłem przewody od czujnika spalin i omomierzem zmierzyłem czujnik. 2,17kOm i malejące jako że czujnik był gorący w chwili pomiaru. Kocioł i sterownik od 4 kwietnia był fizycznie odłączony od sieci energetycznej i routera. Trzeba chyba będzie odesłać sterownik do serwisu? Dobrze, że jeszcze jest gwarancja. |
|||
|
||||
karoka65
|
matt_wiersz napisał » 2018-07-27 19:34 Kocioł i sterownik od 4 kwietnia był fizycznie odłączony od sieci energetycznej i routera. Trzeba chyba będzie odesłać sterownik do serwisu? Dobrze, że jeszcze jest gwarancja. Myślisz ze jak był odłączony od sieci to był bezpieczny? Nie. Nie wszystkie uszkodzenia podlegają gwarancji to dwa. |
|||