Forum  Defro Smart II  Regulator temperatury salus Subskrybuj
2018-04-14 19:31
  smile12345 Posts: 8 Ostrzeżenie: 0
Witam kupilem reguator temperatury wewnętrznej firmy salus 091fl. Zasilany jest dwoma bateriami i po podlaczeniupdo pieca, piec go nie widzi. Wczesniej mialem zwyły prosty czujnik temperatury i wszystko było ok. Jak podlaczyc tego salusa?? Ktos pomoze??
2018-04-14 20:42
  karoka65 Posts: 2485 Ostrzeżenie: 0 Karoka-EKO

A zamontował i ustawił jako termostat?
Przeładował sterownik po podłączeniu?
2018-04-15 06:20
  smile12345 Posts: 8 Ostrzeżenie: 0
Chyba nie. Jak to zrobić? Pomozesz?
2018-04-15 08:14
  anaana Posts: 564 Ostrzeżenie: 0

dodane 2018-04-15 08:14Do obwodu 1 lub obwód 2. 
2018-04-16 07:58
  smile12345 Posts: 8 Ostrzeżenie: 0
To zaznaczylem i dalej go nie widzi. Czujnik temperatury jest zaznaczony jako czujnik na płycie. I ciagle nic😞 może trzeba go w sterowniku inaczej podpiąć??
2018-04-16 08:06
  ES_Serwis Posts: 382 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Obwód CO1 >> typ obwodu >> pompa CO + zawór 4D + reg pok
Obwód CO1 >> typ regulatora pokojowego >> termostat zewnętrzny

Takie ustawienia powinny być.

U Ciebie typ regulatora pokojowego nadal jest czujnik temperatury.

Pozdrawiam
2018-04-16 09:14
  smile12345 Posts: 8 Ostrzeżenie: 0
Połączyłem jak napisałeś i dalej go nie widzi. Na piecu wyswietla się termostat wył.
2018-04-16 09:17
  karoka65 Posts: 2485 Ostrzeżenie: 0 Karoka-EKO
A pod które zaciski w sterowniku masz podłaczonego salusa?
2018-04-16 09:29
  smile12345 Posts: 8 Ostrzeżenie: 0
Czujnik temperatury wewnętrznej
2018-04-16 09:31
  ES_Serwis Posts: 382 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Podłączone dobrze,ustawione dobrze,termostat osiągnął zadaną temp i wyłączył pompę oraz zamknął zawór (wedle ustawień) Takie oznaczenie informuje nas o osiągniętej temp oraz o tym że układ nie grzeje.
2018-04-16 09:36
  smile12345 Posts: 8 Ostrzeżenie: 0
Czyli działa ok? Ale on powinien wyświetlać temperaturę jaka jest wewnątrz domu? Czy nie? Na czujniku wyświetla temperattem a na piecu nie pokazuje? 
2018-04-16 09:59
  karoka65 Posts: 2485 Ostrzeżenie: 0 Karoka-EKO
Na schemacie temperatura nie będzie się wyświetlać przy termostacie zewnętrznym.
2018-04-16 10:03
  ES_Serwis Posts: 382 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Dokładnie,na kotle/schemacie będzie nas informować o grzaniu/chłodzeniu.
2018-04-16 23:19
  smile12345 Posts: 8 Ostrzeżenie: 0
Ale piec będzie pracował według ustawionych temperatur?
2018-04-17 07:21
  ES_Serwis Posts: 382 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Kocioł pracuje wg temperatury zadanej kotła. Czujnikiem wewnętrznym/termostatem sterujemy pracą pomp.
2018-04-17 08:35
  smile12345 Posts: 8 Ostrzeżenie: 0
Dziękuję za pomoc
2018-12-14 21:49
  tool Posts: 8 Ostrzeżenie: 0

Podepnę się do wątku, czy opłaca się kupować ten regulator temperatury, czy poprawia to działanie naszego kotła ?
Co nam daje montaż tego urządzenia ?
2018-12-14 22:34
  anaana Posts: 564 Ostrzeżenie: 0
Ten regulator nie poprawia działania kotła, podobne zadanie spełnia zwykły czujnik temperatury dodawany gratis ale tak ładnie nie wygląda. 😉
Jedyny problem że nie widzimy jaka jest temperatura w pomieszczeniu, trzeba zerknąć do telefonu lub laptopa.
Można powiesić na ścianie np tablet i mamy jeszcze większy bajer niż regulator salus.☺👍😃
Users on-line: bartolini_z, Blazko, damianb, GimiK, Ketnap, Kiler5, piotrb, Tede, termoexpert

Recently added

Mirosław - dom41

See more

Wyszukiwarka

Wpisz moc kotła do wyszukiwarki - zobaczysz wszystkie kotł...

See more

Bruli.pl

Chcesz dowiedzieć si więcej o sterowniku bruli.pl ?...

See more

eCoal.pl

Chcesz dowiedzieć się więcej o sterowniku eCoal.pl ?...

See more