Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl Gęsty dym na wysokości palnika Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona3 / 3Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
skresz
![]() |
Masakra, jak dla mnie wszystkiemu jest winny pierwszy człon palnika gdzie siedzi ślimak (nie wiem jak to się zwie) najszybciej się wyrabia przy miale co prowadzi do tego że ślimak skacze i wyciera korpus. Wystarczyło tylko by firma przyznała się do błędu i zrobiła akcie serwisową wymieniając ten część na odpowiednio wytrzymałą, ale....... .
Tak czy inaczej u mnie jest jeszcze ok a mam z 2012r ale palę eko i zawsze jest suchy jak pieprz co nie zmienia faktu że to tylko kwestia czasu. Cały czas palę też u matuli w miałowcu z 2003r i jedynie co wymieniam (a dokładnie spawam co jakiś czas to blachę przy dolnych dziczkach) sąsiad ma ten sam z 1996r. Jak tu teraz przekonać ludzi by wymieniali kotły na ekologiczne??????????? |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Jak tu teraz przekonać ludzi by wymieniali kotły na ekologiczne??????????? i masz rację kolego-to jest bardzo duża ferma ludków z dziedziny pseudo eko i tych co nabijają kasę producentowi ![]() ogólnie w tym temacie to takim twu ![]() |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Nie ma czegoś takiego jak kocioł ekologiczny...każdy jest mój 4 klasy Twój może 5 klasy. Liczy się paliwo, i rząd powiedział że przez kolejne 2 lata możemy palić nawet FLOTEM z wodą w tych kotłach 5 klasy, i ma być ekologicznie! |
|||
|
||||
karoka65
![]() |
Zawsze pisałem że to całe eko to kit ale doktoryzowani próbowali ze mnie robić tłuka, teraz wychodzi ich eko tyle że im kasiorka na kontach pasuje a tym co kupili ich eko już nie bardzo niestety.
Klasa? Klasa to wychodzi przez 6 godzin w laboratorium i na tym koniec ekologii. |
|||
|
||||
starplus
![]() |
Nie ma ktoś czasem na zbyciu jednego lub dwóch członów do palnika? Dziś odkryłem dziurę prxez którą sypie się miał i wydobywa dym. Poratuje ktoś jakimś używanym?
|
|||
|
||||
karoka65
![]() |
Tylko nowe ale nowe możesz zamówić sobie w Ogniwie
|
|||
|
||||
starplus
![]() |
Nowych szkoda wrzucać bo podajnik już 6 lat ma i pewnie w przyszłym sezonie albo się skończy ślimak alb o wyżre dziurę w korpusie.Dlatego potrzebuję jakiegoś używanego.Może komuś zostało po przekładce palnika albo wymieniał już segmety i mógłby poratować.
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Zapytaj może ktoś pomoże - > TU
|
|||
|
||||
miazio
![]() |
tak fotowoltaika również nie jest wieczna pójdzie falownik i 4-5k na nowy trzeba wyłożyć.
|
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Dlatego mają przynajmniej 10 lat gwarancji
![]() |
|||
|
||||
sq9tbu
![]() |
miazio napisał » 2018-11-07 13:30 tak fotowoltaika również nie jest wieczna pójdzie falownik i 4-5k na nowy trzeba wyłożyć. Tak ja sobie taki falownik naprawię za 50zł a pieca nie da rady. |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona3 / 3Następna stronaOstatnia strona | ||||