Forum eCoal.pl v3.5 Brak internetu Subskrybuj | ||||
|
||||
Balcerzak
|
Witam
Nie mogę bezpośrednio podłączyć internetu do sterownika. Czy dzięki Wzmacniacz sygnału Wi-Fi / punkt dostępowy RP-N12[ będę mógł połączyć sterownik z domową siecią wi-fi. |
|||
|
||||
leON22
|
Jeżeli w miejscu gdzie znajduje się sterownik jest stabilny sygnał wifi sieci domowej , to jak najbardziej tak
Ps.Tu masz ten sam w promocji -> Wzmacniacz sygnału Asus |
|||
|
||||
bodziasty
|
Kiedyś opisałem tutaj o podłączeniu repeatera MEDION u mnie w kotłowni, ale temat poszedł w kosmos - nie chce mi się drugi raz opisywać co i jak, w każdym bądź razie na tym co pokazujesz też będzie chodzić - podepniesz spokojnie.
Ja to mam na czymś takim zrobione i śmiga. Ten co pokazujesz może być lepszy, bo ma antenki na zewnątrz, co się przedkłada na lepszy zasięg. |
|||
|
||||
Niuniu90
|
Nie mogę połączyć się z Internetem. Mam nadany adres ip i cały czas jest off-line. Kocioł mam 2 dzień
|
|||
|
||||
leON22
|
W jaki sposób masz podłączony sterownik do netu
|
|||
|
||||
Niuniu90
|
Za kabel ethernet
|
|||
|
||||
leON22
|
Rozumiem , że kabelkiem z głównym routerem w budynku ? Sprawdź , czy jest net np.podłączając pod ten kabel lapka
|
|||
|
||||
Niuniu90
|
Tak dokładnie. Nie mam teraz możliwości sprawdzenia. Wszystko robię zgodnie z instrukcją i po wpisaniu adresu ip na stronie www wyskakuje zbyt długi okres oczekiwania. Na sterowniku id ip maska i brama A w prawym górnym rogu off-line. Przed podłączeniem przewodu tego nie bylo. Możliwe że kabel ethernet jest źle zarobiony?
|
|||
|
||||
leON22
|
Możliwe ale musisz to sprawdzić tak jak Ci napisałem
|
|||
|
||||
Niuniu90
|
W takim razie jeszcze muszę poczekać pozdrawiam
|
|||
|
||||
Pink01
|
Sprawdź czy masz na pewno takie same IP, maskę i bramę w ekranie Internet ( tym do którego dochodzisz strzałkami z ekranu głównego) i w Ustawienia Zaawansowane - Internet.
|
|||
|
||||
Niuniu90
|
Jeśli chodzi o główne ustawienia gdzie na ekranie pojawia się jednocześnie ip maska i brama to są takie same jak po przytrzymaniu zielonego przycisku i opcji Internet.
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Dhcp masz w sterowniku ustawione na ON czy OFF
|
|||
|
||||
Niuniu90