Forum eCoal.pl v3.5 pomoc w ustawieniu pieca oep 25kw Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona16 / 16Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
konto usunięte
|
Trzeba go opanować na ile się da, i olać. Wybrałeś jak wybrałeś...
|
|||
|
||||
wisnia1920
|
no niestety to byli jedyni co umieli załatwić 4 klasę pieca reszta już tylko piąta montować chciała a w piwnicy był jeszcze zapas węgla i drzewa
|
|||
|
||||
karoka65
|
A to trzeba coś aż załatwiać? znaczy kocioł?
Pewnie jeszcze znajomości trza mieć i w komitecie kolejkowym liste co dnia podpisywać jak za komuny |
|||
|
||||
konto usunięte
|
OK, ale daj sobie powiedzieć, że źle go prowadzisz. W sumie trudno zrozumieć dlaczego.
|
|||
|
||||
wisnia1920
|
ja wcale nie twierdzę i zgodzę się z tobą ze nie umiejętnie go prowadzę a Ty jak byś gp ustawił a co do wpisu karoka65 pech chciał ze na Śląsku wprowadzili już ustawę i do kogo bym nie dzwonił z okolicznych firm a nawet jak sam pytałem w sklepach to odp była ze mogą sprzedać mi tylko piąta klase a jak to wygląda w praktyce to nie siedzę w tej branży więc mogłem sugerować się tylko tym co mi odpowiadali
|
|||
|
||||
karoka65
|
Bo w śląskim nie można już bodajże od 1 września 2017 montować kotłów w klasie niższej jak 5-ta.
Ale skończę na tym bo zaś będzie że karoka straszy. |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Pewnie Ci się nie spodoba, ale dałbym typ kotła EKO PLUS, dmuchawę na -2, i poszedł na TV. A zaglądał najwcześniej wieczorem. A jest jeszcze jeden tryb, bardzo wydajny... jakby mi kocioł słabo szedł, to bym go użył i... patrz wyżej.
|
|||
|
||||
wisnia1920
|
karoka65 chętnie wyslucham bo teraz i tak już za późno jak piec stoi
dodane 2018-02-10 14:02zmieniłem na eko plus dmuchawe na -4 zobaczymy co się będzie działo wieczorem teraz przerwa na tv |
|||
|
||||
konto usunięte
|
I nic tam nie grzeb, palnik ma się sam zasypać popiołem.
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
karoka65 napisał » 2018-02-10 13:10 Bo w śląskim nie można już bodajże od 1 września 2017 montować kotłów w klasie niższej jak 5-ta. Ale skończę na tym bo zaś będzie że karoka straszy. straszysz , straszysz jakbyś widział co wylatuje z kominów moich sąsiadów i w większości domów w woj. śląskim to bys wiedział że sam opał to nie wszystko a umiejętność spalania to podstawa. U mnie z komina praktycznie nie ma dymu , za to jak wyjede na zewnątrz to nie ma czym oddychać Lepiej spalic poprawnie tone najgorszego miału niz tone nie poprawnie spalonego dobrego węgla |
|||
|
||||
konto usunięte
|
wisnia, babol w ustawieniach jest, czas reakcji zaworu 10sec, to z 12x za mało. Popraw.
A nadmuch miał być -3... robisz jak mówię, albo będziesz się z tym pierd... do Wielkanocy. |
|||
|
||||
wisnia1920
|
jeszcze od rozpalanie nie patrzalen na piec teraz zerklem i widzę że osiąga zadane temperature to jaka wartość wpisać do zaworu
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Od 120 do 240sec.
|
|||
|
||||
RFAJ
|
karoka65 napisał » 2018-02-10 13:10 Bo w śląskim nie można już bodajże od 1 września 2017 montować kotłów w klasie niższej jak 5-ta. Ale skończę na tym bo zaś będzie że karoka straszy. straszysz , straszysz jakbyś widział co wylatuje z kominów moich sąsiadów i w większości domów w woj. śląskim to bys wiedział że sam opał to nie wszystko a umiejętność spalania to podstawa. U mnie z komina praktycznie nie ma dymu , za to jak wyjede na zewnątrz to nie ma czym oddychać Lepiej spalic poprawnie tone najgorszego miału niz tone nie poprawnie spalonego dobrego węgla I tu w ostatnim zdaniu masz bezapelacyjną rację ! Analog ...te same paliwo do sprawnego ,,dizla a nie do niesprawnego , jeden dymi a drugi nie .... |
|||
|
||||
konto usunięte
|
wisnia1920 napisał » 2018-02-10 18:19 Chopie, ty mosz ruła. Dożyja, zanim to ustawisz ?jeszcze od rozpalanie nie patrzalen na piec teraz zerklem i widzę że osiąga zadane temperature to jaka wartość wpisać do zaworu |
|||
|
||||
karoka65
|
Ameno25 napisał » 2018-02-10 14:23 karoka65 napisał » 2018-02-10 13:10 Bo w śląskim nie można już bodajże od 1 września 2017 montować kotłów w klasie niższej jak 5-ta. Ale skończę na tym bo zaś będzie że karoka straszy. straszysz , straszysz jakbyś widział co wylatuje z kominów moich sąsiadów i w większości domów w woj. śląskim to bys wiedział że sam opał to nie wszystko a umiejętność spalania to podstawa. U mnie z komina praktycznie nie ma dymu , za to jak wyjede na zewnątrz to nie ma czym oddychać Lepiej spalic poprawnie tone najgorszego miału niz tone nie poprawnie spalonego dobrego węgla Ameno ja to się z Tobą zgodzę ale przepis jest przepis. Nikt nie będzie pytał Ciebie czy mnie o zdanie. |
|||
|
||||
wisnia1920
|
vmilo nie było mnie w domu i miałem wolne od pieca zaraz pozmieniam
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Nic nie zmieniłeś Chopie, działej.
|
|||
|
||||
mieczz
|
Ja mam pytanie do Gregors,jak paliłeś wesołą to pamietasz swoje ustawienia pieca?
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona16 / 16Następna stronaOstatnia strona | ||||