Forum eCoal.pl v3.5 Nieszczelnosc miedzy podajnikiem a kotlem. Subskrybuj | ||||
|
||||
slayter
|
Witam. czy miedzy podajnikiem a kotlem jest jakas podkladka czy jest skrecany na sucho. U mnie w tamtym miejscu laczenia sa 4 sruby i u dolu laczenia wydobywa sie dym gdy sie wlacza wentylator. prosze o jakies rady i pomoc.
|
|||
|
||||
Tommyle
|
U mnie jest uszczelka ze sznura wysokoteperaturowego
|
|||
|
||||
klapoluchy
|
Ja w batorym uszczelniałem sylikonem wysokotemperaturowym.
|
|||
|
||||
slayter
|
wystarczy odkrecic te 4 sruby zeby to rozlaczyc?
|
|||
|
||||
Tommyle
|
||||
|
||||
caffe23
|
Powinien być silikon 350ºC. Ja stosuję ten sam co do składania segmentów palnika czyli uszczelniacz kominkowy na znacznie wyższe temperatury ale to tylko ze względu łatwiejszego demontażu w przyszłości. Uszczelniacz ten nie skleja tak jak silikon i nie trzeba się później szarpać. dodane 2018-01-10 12:43Tylko proponuję robić to z pustym zbiornikiem lub nawet go odkręcić. Będzie wtedy wygodniej. |
|||
|
||||
Tommyle
|
klapoluchy napisał » 2018-01-10 12:32 Ja w batorym uszczelniałem sylikonem wysokotemperaturowym. U mnie w oryginalnym połączeniu też z batorym jest sznur i w zupełności starcza (uszczelnia). Dlaczego ma sklejać palnik z kotłem. Przecież to w razie konieczności demontażu jest niepraktyczne. |
|||
|
||||
klapoluchy
|
U mnie żadne sznurka nie było tylko blacha do blachy skręcona.
|
|||
|
||||
Tommyle
|
klapoluchy napisał » 2018-01-10 13:14 U mnie żadne sznurka nie było tylko blacha do blachy skręcona. No to się wyjaśniło |
|||
|
||||
slayter
|
u mnie jest wlasnie blacha do blachy i się dymi. dokrecilem te 4 sruby ile się dalo i nie pomoglo.
|
|||
|
||||
sq9tbu
|
U mnie był oryginalny czarny silikon do tego.
|
|||
|
||||
slayter
|
U mnie tez ale piec przyszedl juz skrecony i majster nie zakladal silikonu i do tej pory lezy w szafce.
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
u mnie w rbr-k palnik batory silikon oryginalnie był
|
|||
|
||||
coolio
|
Ty dzwoń po fachowca 😀 bo ten silikon to jeszcze w paru miejscach powinien być.
|
|||