Forum  eCoal.pl v3.5  Nieszczelnosc miedzy podajnikiem a kotlem. Subskrybuj
2018-01-10 12:18
  slayter Posts: 36 Ostrzeżenie: 0
Witam. czy miedzy podajnikiem a kotlem jest jakas podkladka czy jest skrecany na sucho. U mnie w tamtym miejscu laczenia sa 4 sruby i u dolu laczenia wydobywa sie dym gdy sie wlacza wentylator. prosze o jakies rady i pomoc.
2018-01-10 12:23
  Tommyle Posts: 128 Ostrzeżenie: 0
U mnie jest uszczelka ze sznura wysokoteperaturowego
2018-01-10 12:32
  klapoluchy Posts: 82 Ostrzeżenie: 0
Ja w batorym uszczelniałem sylikonem wysokotemperaturowym.
2018-01-10 12:35
  slayter Posts: 36 Ostrzeżenie: 0
wystarczy odkrecic te 4 sruby zeby to rozlaczyc?
2018-01-10 12:37
  Tommyle Posts: 128 Ostrzeżenie: 0
slayter napisał » 2018-01-10 12:35
wystarczy odkrecic te 4 sruby zeby to rozlaczyc?


Wystarczy.
2018-01-10 12:43
  caffe23 Posts: 1244 Ostrzeżenie: 0

Powinien być silikon 350ºC. Ja stosuję ten sam co do składania segmentów palnika czyli uszczelniacz kominkowy na znacznie wyższe temperatury ale to tylko ze względu łatwiejszego demontażu w przyszłości.
Uszczelniacz ten nie skleja tak jak silikon i nie trzeba się później szarpać.




dodane 2018-01-10 12:43Tylko proponuję robić to z pustym zbiornikiem lub nawet go odkręcić. Będzie wtedy wygodniej.
2018-01-10 12:48
  Tommyle Posts: 128 Ostrzeżenie: 0
klapoluchy napisał » 2018-01-10 12:32
Ja w batorym uszczelniałem sylikonem wysokotemperaturowym.

U mnie w oryginalnym połączeniu też z batorym jest sznur i w zupełności starcza (uszczelnia).
Dlaczego ma sklejać palnik z kotłem. 
Przecież to w razie konieczności demontażu jest niepraktyczne.
2018-01-10 13:14
  klapoluchy Posts: 82 Ostrzeżenie: 0
U mnie żadne sznurka nie było tylko blacha do blachy skręcona.
2018-01-10 13:41
  Tommyle Posts: 128 Ostrzeżenie: 0
klapoluchy napisał » 2018-01-10 13:14
U mnie żadne sznurka nie było tylko blacha do blachy skręcona.

No to się wyjaśniło
2018-01-10 16:41
  slayter Posts: 36 Ostrzeżenie: 0
u mnie jest wlasnie blacha do blachy i się dymi. dokrecilem te 4 sruby ile się dalo i nie pomoglo.
2018-01-10 16:50
  sq9tbu Posts: 1231 Ostrzeżenie: 0
U mnie był oryginalny czarny silikon do tego.
2018-01-10 19:07
  slayter Posts: 36 Ostrzeżenie: 0
U mnie tez ale piec przyszedl juz skrecony i majster nie zakladal silikonu i do tej pory lezy w szafce.
2018-01-10 20:57
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
u mnie w rbr-k palnik batory silikon oryginalnie był
2018-01-11 19:29
  coolio Posts: 65 Ostrzeżenie: 0
Ty dzwoń po fachowca 😀 bo ten silikon to jeszcze w paru miejscach powinien być.
Users on-line: dani3210, Dom_lekartow, JacekRadziejowice, januszabram, jlotecki, kob, kukulm, MarcUrba5995, Mateuszrychert, ms-6, pppiec, wele