Forum eCoal.pl v3.5 problem z połączeniem Subskrybuj | ||||
|
||||
wasyl1982
|
Witam
Jestem świeżo po zakupie pieca ze sterownikiem ecoal v3.5 Mam problem z podłączeniem go do internetu. Po wpisaniu adresu ip sterownika i zalogowaniu się, strona tak jakby nie ładowała się do końca. https://zapodaj.net/9b2b27037e342.png.html Czy jest ktoś w stanie mi pomóc?
|
|||
|
||||
fredimko
|
Kolego też tak miałem gdy po raz pierwszy się logowałem na systemie Windows 10 tyle że 32 bitowym. Spróbuj się zalogować na systemie Windows 10 64 bit. U mnie pomogło. Później już normalnie z każdego systemu dało radę.
|
|||
|
||||
wasyl1982
|
Tylko że mam wersje 64 bitową, próbowałem na trzech różnych przeglądarkach.
|
|||
|
||||
jdabrowski85
|
Wyłącz oprogramowanie antywirusowe.
|
|||
|
||||
wasyl1982
|
o dzięki działa
miałem wrażenie że to coś banalnego będzie |
|||
|
||||
maniek01
|
Witam. Mam pytanie, czy można połączyć bezpośrednio z komputerem ,poprzez RJ45 Ecoala z komputerem aby móc zmienić ustawienia w sterowniku?
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
maniek01 napisał » 2018-01-10 19:44 Witam. Mam pytanie, czy można połączyć bezpośrednio z komputerem ,poprzez RJ45 Ecoala z komputerem aby móc zmienić ustawienia w sterowniku? Jeżeli pytasz o sterownik starszego typu - eCoal 2.1 lub 2.4 to jak najbardziej tak. Należy w komputerze ustawić adres IP na sztywno i w sterowniku ustawić adres IP z tego samego zakresu (różniący się na ostatniej pozycji). |
|||
|
||||
mokras1980
|
witam
prosze o pomoc: moj kociol to ogniwo eko 15kw z ecoalem w wersji 3,1,6 laptop z systemem win7 podlaczylem z laptopem kablem rj45 skrosowanym i prostym ustawienia sieci lokalnej wg instrukcji adres ip poprawnie wprowadzony w chrome wpisuje adres ip --> pytanie o haslo i login czyli laczy sie ze sterownikiem ale zawiesza sie w momencie ladowania strony i dalej nic prosze o pomoc dodane 2018-02-08 09:34ps. w chrome caly czas "mieli" i nie laczy a w firefoxie przez sekunde dwie leci pasek postepu i wywala blad |
|||
|
||||
caffe23
|
Wyłącz antywirusa lub wprowadź wyjątek z adresem sterownika.
|
|||
|
||||
mokras1980
|
ok
sprobuje dzieki dodane 2018-02-09 08:06wielkie dzieki dziala |
|||