Forum  eCoal.pl v3.5  problem z połączeniem Subskrybuj
2018-01-09 21:36
  wasyl1982 Posts: 3 Ostrzeżenie: 0
Witam

Jestem świeżo po zakupie pieca ze sterownikiem ecoal v3.5
Mam problem z podłączeniem go do internetu. Po wpisaniu adresu ip sterownika i zalogowaniu się, strona tak jakby nie ładowała się do końca. 
https://zapodaj.net/9b2b27037e342.png.html

Czy jest ktoś w stanie mi pomóc? 
2018-01-09 21:53
  fredimko Posts: 1 Ostrzeżenie: 0
Kolego też tak miałem gdy po raz pierwszy się logowałem na systemie Windows 10 tyle że 32 bitowym. Spróbuj się zalogować na systemie Windows 10 64 bit. U mnie pomogło. Później już normalnie z każdego systemu dało radę.
2018-01-09 22:03
  wasyl1982 Posts: 3 Ostrzeżenie: 0
Tylko że mam wersje 64 bitową, próbowałem na trzech różnych przeglądarkach. 
2018-01-09 22:48
  jdabrowski85 Posts: 33 Ostrzeżenie: 0
Wyłącz oprogramowanie antywirusowe.
2018-01-09 22:54
  wasyl1982 Posts: 3 Ostrzeżenie: 0
o dzięki działa
miałem wrażenie że to coś banalnego będzie
2018-01-10 19:44
  maniek01 Posts: 54 Ostrzeżenie: 0
Witam. Mam pytanie, czy można połączyć bezpośrednio z komputerem ,poprzez RJ45 Ecoala z komputerem aby  móc zmienić ustawienia w sterowniku?
2018-01-11 07:14
  PrzemekP Posts: 1142 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
maniek01 napisał » 2018-01-10 19:44
Witam. Mam pytanie, czy można połączyć bezpośrednio z komputerem ,poprzez RJ45 Ecoala z komputerem aby  móc zmienić ustawienia w sterowniku?

Jeżeli pytasz o sterownik starszego typu - eCoal 2.1 lub 2.4 to jak najbardziej tak.
Należy w komputerze ustawić adres IP na sztywno i w sterowniku ustawić adres IP z tego samego zakresu (różniący się na ostatniej pozycji).
2018-02-08 09:34
  mokras1980 Posts: 2 Ostrzeżenie: 0
witam
prosze o pomoc:
moj kociol to ogniwo eko 15kw z ecoalem w wersji 3,1,6
laptop z systemem win7
podlaczylem z laptopem kablem rj45 skrosowanym i prostym
ustawienia sieci lokalnej wg instrukcji
adres ip poprawnie wprowadzony
w chrome wpisuje adres ip --> pytanie o haslo i login czyli laczy sie ze sterownikiem
ale zawiesza sie w momencie ladowania strony i dalej nic
prosze o pomoc

dodane 2018-02-08 09:34ps.
w chrome caly czas "mieli" i nie laczy
a w firefoxie przez sekunde dwie leci pasek postepu i wywala blad
2018-02-08 09:43
  caffe23 Posts: 1244 Ostrzeżenie: 0
Wyłącz antywirusa lub wprowadź wyjątek z adresem sterownika.
2018-02-09 08:06
  mokras1980 Posts: 2 Ostrzeżenie: 0
ok
sprobuje
dzieki

dodane 2018-02-09 08:06wielkie dzieki
dziala
Users on-line: boobooman, Grzegorz7, ssiiwwyyy1992