Forum eCoal.pl Opał na sezon 2018/2019 Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona36 / 55Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
Snopek
|
To jaki węgiel polecacie o kaloryczności 28-30 tak do 110zl? Z wysyłką na całą Polske bo z Mazowsza jestem. Na większe mrozy coś w każdym bądź razie. |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Varmo sobie kup. Jak ino nie przeszkadzają Ci czarne kozy w nosie, przy wsypywaniu i wybieraniu "popiołu".
|
|||
|
||||
Snopek
|
Tylko ten Varmo podobno sporo zajmuje? Mi się mieszczą 4 worki 30kg nornalnego ekogroszku. Teraz mi idzie worek dziennie a podczas dużych mrozów 2 worki dziennie...czyli ten Vermo jeden cały zapas na jeden dzień podczas dużych mrozów. Troche lipa. Nieocieplony dom, spore straty ciepła i mały pojemnik. Dlatego szukam czegoś dobrego żeby w czasie mocnych mrozów szedł worek dziennie. |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Nie ma tak źle zaś. 60kg spalasz na dobę ? Nieźle. Niektórym jak 20 przekracza, to mają wielki problem. |
|||
|
||||
anaana
|
Snopek 30kg w zasobniku na ekogroszek? Wow, do Varmo trzeba powiększyć zasobnik żeby ładować 120kg, do tego drabinka i gitara 😃👍
Ze 120kg powinno zmieścić się popiołu. |
|||
|
||||
sq9tbu
|
procho napisał » 2018-11-24 07:35 tylko jak tu kupic z kopalni jak mieszka sie na lubelszczyznie? Kurierem pocztex pod drzwi. W Busku też nie ma kopalni. |
|||
|
||||
makog
|
||||
|
||||
bodziasty
|
Pięknie panie ci się to pali
Mąki ci nie brakło |
|||
|
||||
gmaj22
|
No proszę...i to na Ekoenergii
|
|||
|
||||
przemekoep10kw
|
no ladnie bo z wapnem spalane a pokaz jak sie bez wapna pali😊
|
|||
|
||||
zetbal
|
Pojawił się w mojej okolicy (Świętokrzyskie) eko, podobno z Wesołej, w workach 15kg za 15 zł. Tanio nie jest ale suchy.
|
|||
|
||||
Wikliraf
|
Zetbal na ktorym skladzie kupujesz groszek? Luzem czy w workach?
|
|||
|
||||
pablo
|
zastanawiam się kto w Karenie im ustala te ceny , w Obi w dość dobrej cenie jest rubin,silver i gold
rubin 810 silver 860 gold 920 |
|||
|
||||
zetbal
|
Wikliraf w sobotę brałem w Piekoszowie w Carbonie. Mają Varmo i Wesołą (na workach nie jest to opisane ale tak twierdzą)
|
|||
|
||||
Wikliraf
|
Tesciu wzial od nich w tym roku 3 tony i narzeka, ze jest malo kaloryczny (bral w Kielcach tam maja 2-gi sklad). Wczesniej palil ekoretem z Promaxu (ul. Lesniowka) i szlo go mniej. Sam od nich bralem na probe ekogroszku oraz mialu po 50 kg i spalal sie oki ale faktycznie jakby wiecej szlo.
|
|||
|
||||
himeroza
|
login napisał » 2018-11-24 13:10 ostatnią zimę się męczę z wunglem i z sadzą oraz z wyborem wungla czy luzem a może workowany kupowałem taki i siaki ale ten ostatni zakup to strzał w kolano niby "SKARBEK" taki miał być amerykański już mam skrzynkę gazową w ogrodzeniu jeszcze projekt montaż kotła i zapominam o czarnym złocie Wszystko super, gdyby ten gaz jeszcze był w dobrej cenie też bym się przerzucił, a tymczasem kolego szykują się podwyżki niestety w tym roku 8% a w nowym mają przywalić jeszcze więcej :( Także może trzeba palić na podtrzymanie a reszte dopalać drewnem, jakimś kominkiem w salonie.... ale to jest troche żałość i brak kompletnie komfortu tak jak to widze u sąsiadów moich jak skłądują drewno na zime a palą gazem....... |
|||
|
||||
konto usunięte
|
przemekoep10kw napisał » 2018-11-25 11:53 Aleś wymyślił.no ladnie bo z wapnem spalane a pokaz jak sie bez wapna pali😊 |
|||
|
||||
sq9tbu
|
Oryginalny retopal mają na składzie budowlanym w Kielcach skład Maraton. Brałem od nich i pali się bardzo dobrze.
|
|||
|
||||
pablo
|
himeroza :to tak jak pytam sąsiada czy dużo spala mu gazu ten jego domek 165m , rachunki 2-2,5 tyś .Myślę
to w sumie fajna sprawa ,aż do momenty jak byłem u niego niezapowiedzianie po jedną rzecz ,temperatura 19-20 stopni ,pali gazem..zimno jak .... |
|||
|
||||
himeroza
|
pablo napisał » 2018-11-26 12:33 himeroza :to tak jak pytam sąsiada czy dużo spala mu gazu ten jego domek 165m , rachunki 2-2,5 tyś .Myślę to w sumie fajna sprawa ,aż do momenty jak byłem u niego niezapowiedzianie po jedną rzecz ,temperatura 19-20 stopni ,pali gazem..zimno jak .... Tak to niestety wygląda........ moja kuzynka ma tak samo 19C normalnie nie wiedziałem czy ściągać buty |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona36 / 55Następna stronaOstatnia strona | ||||