Forum eCoal.pl Opał na sezon 2018/2019 Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona35 / 55Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
karoka65
|
To nie burner żeby dziura już wyleciała.
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
||||
|
||||
Pigmey
|
karoka65 napisał » 2018-11-22 16:18 To nie burner żeby dziura już wyleciała. Zadymienia w kotłowni nie ma, temperatura spalin bardzo wysoka - w sumie nigdy taka nie była... |
|||
|
||||
sq9tbu
|
Bynajmniej jeśli to jest oryginalny retopal to nie ma prawa się tak dziać.
Przejrzyj piec, komin, zmień opał na próbę. |
|||
|
||||
Pigmey
|
Greenpal, który osobiście workowałem...
Czopuch wyczyscilem, górną komorę pieca także, wajhą pomajtałem i nic. Jutro będzie kominiarz to sprawdzi komin. Aha, opał oczywiście suchy. Jakie jeszcze mogą być potencjalne przyczyny? |
|||
|
||||
zbyniuk5
|
są jakieś promocje opału na blackfriday? ponoć na stabku jest ale czy ktoś też ma jakies promocje?
|
|||
|
||||
klapoluchy
|
A jakie ten stabek? Można się na niego skusić? Czy będę przeklinał jak tego różowego? Bo cena cakiem spoko
|
|||
|
||||
zbyniuk5
|
ja właśnie tez nie wiem ale teraz kupiłem coś z lokalnego składu i jest tragedia. wiec szukam czegoś lepszego.
|
|||
|
||||
adkwapniewski
|
stabek w promocji wygląda jak czarna perła ...
|
|||
|
||||
login
|
witam
kupiłem 3tony SKARBKA workowany ,na worku 28MJ ??? i na obecną chwile 30kg na dobe w ałtomacie 170m2 do ogrzania,styropian 5,strop nie ocieplony,dużo popiołu i drobna frakcja czyżby podrabiali SKARBKA cena zakupu 1040zł tona już lepiej się palił CARBON-R z marketu |
|||
|
||||
anaana
|
||||
|
||||
login
|
anaana napisał » 2018-11-23 16:18 tego nie wie niktmam takie same worki i jestem załamany spalaniem i ilością popiołu |
|||
|
||||
leON22
|
Wydaje mi się , że oryginalny SKARBEK jest pakowany w papierowe worki , czyli ten z lewej
|
|||
|
||||
procho
|
nikt nie ma linku do oryginalnego Skarbka
ktoś wypowie się jak on się spala? albo poleci coś innego dobrego do kotła OEP16 |
|||
|
||||
vldk
|
http://www.weglokokskraj.pl/pl/sprzedaz-wegla/ekogroszek-skarbek
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Toż Hównem jebie na odległość: "Ekogroszek Skarbek - Piekary uziarnienie: 5 - 25 mm wartość opałowa: pow. 26 MJ/kg wilgoć: 9,5 - 13 %" Kupując tonę węgla Masz 130kg wody?? |
|||
|
||||
sq9tbu
|
Bierzcie z kopalni węgiel a nie z d.... pośredników którzy mieszają dobry węgiel z kiepskim w proporcji 70/30 i płacicie za niego 1000zł/t. Bo pośrednik opuści na skarbku 50zł na tonie i się śmieje bo zarabia 200 na was a wy się cieszycie że tanio a potem płaczecie dlaczego taki dobry wungiel nie chce się palić.
|
|||
|
||||
procho
|
tylko jak tu kupic z kopalni jak mieszka sie na lubelszczyznie?
|
|||
|
||||
gmaj22
|
A to kopalnia Bogdanka nie jest na Lubelszczyżnie? Tylko pytanie, czy jej węgiel nadaje się do naszych kotłów.
dodane 2018-11-24 10:32 marcinbb napisał » 2018-11-24 00:11 Toż Hównem jebie na odległość: "Ekogroszek Skarbek - Piekary uziarnienie: 5 - 25 mm wartość opałowa: pow. 26 MJ/kg wilgoć: 9,5 - 13 %" Kupując tonę węgla Masz 130kg wody?? Przed pakowaniem jest płukany. Powinien być jeszcze suszony, tylko która kopalnia tak robi? Już chyba nawet z papierowych worków zrezygnowano. |
|||
|
||||
login
|
ostatnią zimę się męczę z wunglem i z sadzą oraz z wyborem wungla czy luzem a może workowany
kupowałem taki i siaki ale ten ostatni zakup to strzał w kolano niby "SKARBEK" taki miał być amerykański już mam skrzynkę gazową w ogrodzeniu jeszcze projekt montaż kotła i zapominam o czarnym złocie |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona35 / 55Następna stronaOstatnia strona | ||||