Forum eCoal.pl Opał na sezon 2018/2019 Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona22 / 55Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
andrejus
|
Nie na czasie jestem. czyli w piatek beda mieli 20 ton i bede miał 6 minut ek
|
|||
|
||||
przemekoep10kw
|
no trzeba byc sprytnym po prostu. ja zrobiłem fajna pakownice do worków kiedys pokaze .
|
|||
|
||||
andrejus
|
||||
|
||||
Daret
|
Coś link nie działa? Eko z PFP to wygląda na młody węgiel syberyjski. Miałem taki w zeszłym sezonie tylko od innego dostawcy (identyczne parametry). Pięknie i czysto się pali, popiołu bardzo mało i jak z papierosa. Tylko jeden minus: jest bardzo słaby.
839zł za 22-23Mj/kg to chyba żadna rewelacja. |
|||
|
||||
leON22
|
||||
|
||||
andrejus
|
Nie zdarzylem, I jestem mega wściekły. Zdradz tajemnice jak to zrobiłeś . Zamówiłem jedynie tone retopala. Jutro też będzie dostępny czy tylko od pn do piątku?
|
|||
|
||||
leON22
|
przemekoep10kw napisał » 2018-05-31 22:21 no trzeba byc sprytnym po prostu. ja zrobiłem fajna pakownice do worków kiedys pokaze . Żadna tajemnica logujesz się o punkt 7.00 zamawiasz PS. przemekoep10kw chyba mam fajniejszą |
|||
|
||||
andrejus
|
Bardzo sprytnie, chyba skopiuje pomys.
|
|||
|
||||
przemekoep10kw
|
witam spakowałem 2 tony i pokaze mój pomysł na pakownice zrobionych z odpadów
dodane 2018-06-02 22:34i jeszcze cos ciekawego piec prostej budowy za 600zł a czysciej spala niz kotły 5 klasy 200 razy http://czysteogrzewanie.pl/2018/05/prawdziwy-postep-techniczny-w-spalaniu-wegla/ dodane 2018-06-02 22:36i jeszcze cos ciekawego piec prostej budowy za 600zł a czysciej spala niz kotły 5 klasy 200 razy http://czysteogrzewanie.pl/2018/05/prawdziwy-postep-techniczny-w-spalaniu-wegla/ dodane 2018-06-02 22:36i jeszcze cos ciekawego piec prostej budowy za 600zł a czysciej spala niz kotły 5 klasy 200 razy http://czysteogrzewanie.pl/2018/05/prawdziwy-postep-techniczny-w-spalaniu-wegla/ dodane 2018-06-02 22:41i jeszcze cos ciekawego piec prostej budowy za 600zł a czysciej spala niz kotły 5 klasy 200 razy http://czysteogrzewanie.pl/2018/05/prawdziwy-postep-techniczny-w-spalaniu-wegla/ |
|||
|
||||
himeroza
|
super ta twoja workownica przemekoep10kw
może byś odsprzedał chętnie kupie co do linku http://czysteogrzewanie.pl/2018/05/prawdziwy-postep-techniczny-w-spalaniu-wegla/ to jestem w szoku, jeszcze dużo brakuje naszym konstruktorom piecy żeby wogòle zbliżyć sie do osiągów piecyka z 3 świata btw niemcy z tym swoim piecem na zrębki odpłynęli w kosmos są totalnie odrealnieni jeśli chodzi o cene 80koła za piec na zrębki hehe nie komentuje..... |
|||
|
||||
przemekoep10kw
|
heehe dla siebie to zrobiłem uchwyty dał mi kolega zrobiony jest na 3 nogach by lepiej worek wyjmowac .u nas tez za piece beda chcieli dużo wiecej juz ceny poszybowały w góre nie umia sie nachapac robia tak zeby po gwaracji wysiadło . piec prosty i ekologiczny i w miare tani a tak to chca nas okrasc i zebysmy kopalnie likwidowali złodzieje pier...
dodane 2018-06-03 12:01Ten piecyk węglowy z Kirgistanu, bez automatyki, podajnika, grama prądu, elektroniki czy filtra, za ~600zł, spala czyściej niż nasze kotły na najdroższy węgiel, kosztujące pod 10000zł. Mało tego: on nie spala porównywalnie czysto – on jest DWIEŚCIE RAZY CZYSTSZY niż wymaga 5. klasa! Bije nawet wspomnianego Windhagera za 80 tysięcy zł. No dobra, ale porównajmy się do podobnego pieca. W w/w prezentacji jako punkt odniesienia użyty został tradycyjny kopcący piec mongolski, który w badaniach wyemitował 13,3g pyłu na 1 godzinę pracy. Z kolei ten piec wyemitował 0,016g na godzinę. Różnica niemal TYSIĄCKROTNA. |
|||
|
||||
vldk
|
taak ! i oczywiście wymyślili to radzieccy naukowcy i zbadali i i tak dalej gratuluję sporej naiwności !
|
|||
|
||||
simko1
|
W przekroju przypomina mi bardzo MPM DS
|
|||
|
||||
przemekoep10kw
|
i jak tam leon22 bez wapna ? Ci idzie
|
|||
|
||||
leON22
|
Zajefajnie , właśnie czekam na zamówioną drugą tonę Greenpala i na 99% będzie to opał na cały przyszły sezon grzewczy Testy wypadły bardzo pozytywnie GP pali się lepiej od Retopala z lokalnego składu o różnicy w cenie nie wspomnę. Niestety kończę przygodę z grzaniem latem CWU kociolkiem , właśnie kończy się 30 kg testowy zasyp GP , przechodzę na grzanie CWU zamontowaną grzałką 2kW, powód - własny prąd z zamontowanej niedawno instalacji PV
|
|||
|
||||
bodziasty
|
Widzę, że walka o greenpal trwa
Gdzie te czasy co wieczorem sobie kupowałem na luzie po tonie |
|||
|
||||
leON22
|
Dokładnie , pochwaliłem się kolegom w pracy i również " polują " na Greenpala
PS. Bodzio jak tam wygląda sprawa PV |
|||
|
||||
bodziasty
|
dotacja przeszła czekam na fakturę do zapłacenia wkładu własnego i jedziemy z koksem 😁
|
|||
|
||||
leON22
|
Chyba nie z koksem , tylko ze słońcem albo "w stronę słońca" jak tam kiedyś 2+1 śpiewali , chciałeś powiedzieć
PS. A koks , tzn.Greenpal już do mnie jedzie Przy okazji zapytam , Bodzio paliłeś może Retopalem z PGG Jak tak to podziel się swoją opinią na temat jego spalania w naszych kociołkach , z góry thx za odpowiedź |
|||
|
||||
anaana
|
||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona22 / 55Następna stronaOstatnia strona | ||||