Forum bruli.pl v3.5 Zmniejszenie ilości podawanego ekogroszku Subskrybuj | ||||
|
||||
ewela86
|
Hej. Macie jakieś "sposoby" na zmniejszenie ilości podawanego ekogroszku? Mechaniczne bądź parametryczne?
Będę wdzięczny za każdą pomoc...
|
|||
|
||||
caffe23
|
Chyba nikt nie zrozumiał Twojego pytania. Ja też nie wiem o jakie zmniejszenie chodzi.
Wchodzisz w ustawienia spalania i zmniejszasz czas pracy podajnika. |
|||
|
||||
ewela86
|
Mam za duży kocioł i za często za dużo ekogroszku podaje i tyle.
|
|||
|
||||
caffe23
|
Pytaj ludzi, którzy mają takie same kotły.
|
|||
|
||||
leON22
|
ewela86 , a możesz podać jakie masz obecnie ustawienia tego kociołka ( najlepiej jakbyś go podłączył do netu i udostępnił ) , bo nic więcej nie wiemy , a trzeba się do czegoś odnieść . Wiemy tylko że masz przewymiarowany kocioł 25kW z Pleszewa , sterownik bruli 3.5 i że pali Ci 40 kg na dobę . Za dużo niewiadomych
|
|||
|
||||
artur1973
|
ewela86 napisał » 2018-01-05 09:24 da się to zrobić na retortowy ręczny ustawisz tam podawanie i przerwę w podawaniu na retortowy grupowe tylko moc od 8kw do 30 kw ale chyba da się też jedną moc ustawić
Hej. Macie jakieś "sposoby" na zmniejszenie ilości podawanego ekogroszku? Mechaniczne bądź parametryczne? Będę wdzięczny za każdą pomoc... |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Witam,zależy jakim trybem palisz.
Jeżeli jest to retorta grupowe to każda z mocy którą należy zadeklarować oznacza sekundową pracę podajnika 8kw 5 s pracy 12kw 7 s pracy 16 kw 9 s pracy itd. Przerwa między podawaniami jest stała 20 s. W retortowym ręcznym możemy co do sekundy ustawić czas pracy jak i czas postoju podajnika. |
|||
|
||||
artur1973
|
ES_Serwis napisał » 2018-01-24 07:02 to jeszcze gdybyś nasmarował o co chodzi z powtórzeniami tak dla jasności było by super
Witam,zależy jakim trybem palisz. Jeżeli jest to retorta grupowe to każda z mocy którą należy zadeklarować oznacza sekundową pracę podajnika 8kw 5 s pracy 12kw 7 s pracy 16 kw 9 s pracy itd. Przerwa między podawaniami jest stała 20 s. W retortowym ręcznym możemy co do sekundy ustawić czas pracy jak i czas postoju podajnika. |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Ilość powtórzeń oznacza ile razy zostanie podane paliwo z danym czasem w jednym cyklu pracy.
w przypadku 8 kW i 5 powtórzeń paliwo zostanie podane 5 razy po 5 sekund z przerwami 20 sekundowymi. Po skończeniu podawania nastąpi czas na dopalenie paliwa. Od 2 do 5 minut praca samej dmuchawy. |
|||
|
||||
artur1973
|
ES_Serwis napisał » 2018-01-24 14:59 i stała się jasność bardzo dziękujęIlość powtórzeń oznacza ile razy zostanie podane paliwo z danym czasem w jednym cyklu pracy. w przypadku 8 kW i 5 powtórzeń paliwo zostanie podane 5 razy po 5 sekund z przerwami 20 sekundowymi. Po skończeniu podawania nastąpi czas na dopalenie paliwa. Od 2 do 5 minut praca samej dmuchawy. dodane 2018-01-24 22:06tak to wygląda wg. producenta mojego kotła dodane 2018-01-24 22:07 |
|||