Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 Programator obnizonej temp CWU nie chce zaskoczyć przez WWW lub aplikację. Subskrybuj | ||||
|
||||
MarcinJ
![]() |
Witam,
udało mi się podpiąc piec Ogniwo Eko Plus M z eCoal v3.5 do internetu. Więc siedzę i bawię się. Udało mi się fajnie i wygodnie zaprogramować CO na obniżone wartości w wybranych okresach dnia ale nie umiem tego samego dokonać przy pompie CWU. Ogólnie chodzi o to, że zaznaczam w aplikacji albo przez stronę okres kiedy temp CWU ma być obniżona (o 5 stopni) przy Histerezie 2 stopni ale nadal pompa uruchamia się u utrzymuje zadane 50 zamiast obniżonych 45. Gdzie może być błąd?
|
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Witam,okres kiedy temp ma być obniżona musi być zaznaczony w programatorze CWU.
Wartość obniżenia ustawiamy temperatura obniżona Dodatkowo tryb CWU musi być ustawiony jako "programator" dopiero wtedy będzie działało według ustawień programatora. Pozdrawiam |
|||
|
||||
MarcinJ
![]() |
Dzięki.Dwa pierwsze podpunkty mam spełnione. Bawiłem się tymi kolorowymi prostokątami / kropkami na programatorze ![]() Nie umiem z poziomu komputera / smartfona znaleźć tej trzeciej opcji "programator" - może ustawienie tego jest możliwe tylko fizycznie przy piecu? Co ciekawe również nie umiem całkowicie wyłaczyć CWU w wybranych godzinach. No nic, będę walczył dalej. EDIT : Znalazłem ![]() |
|||