Forum eCoal.pl v3.5 Wymiana pomp CO i CWU na nowe energooszczędne ? Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona4 / 4Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
gmaj22
|
Czujnik cwu przed pompą cwu? Nic dziwnego, że nie "rabotajet". Czujnik ma mierzyć temperaturę w bojlerze a nie temperaturę ładowania wężownicy. Długość nieważna - można kalibracją skorygować.
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Szczerze to podpaliłem się wraz z wymianą kotła na wymianę starych pomp LFP które chodziły u mnie 22 lata.
Założyłem grundfos alpha 2 z auto-adaptacją a stare pompy sprzedałem na olx i to był największy błąd. Obie pompy chodzą u mnie od września i obie już zostały wymienione w ramach gwarancji na nowe.... porażka budzisz się rano grzejniki zimne pompa zdechła tak sama od siebie w serwisie stwierdzili że padła elektronika że coś tam jest klejone i nierozbieralne i od razu dostałem nówki. Plus za serwis, że wymieniają od ręki, jednak po 4 miesiącach użytkowania obie pompy padły.... strach się bać co będzie po gwarancji. Dzisiaj już bym nie zainwestował w to i został przy starych niezawodnych pompach. |
|||
|
||||
mirko14
|
Witam Proszę o pomoc czy pompa EuroTerm 25/60 elektroniczna jest dobra
|
|||
|
||||
karoka65
|
Odpisałem Ci tutaj, nie wiem czy się zgubiłeś bo już widzę 3 raz tego samego posta:
https://esterownik.pl/forum/posty,4081/pomoc-w-ustawieniu-pieca-oep-25kw?m=115792#115792 |
|||
|
||||
anaana
|
U mnie ok alpha 2, obie śmigają 5miesiąc a 3 chyba 2 rok. Odpukać wszystko ok.
|
|||
|
||||
mirko14
|
Witam mam takie pytanie ,kupiłem pompę LFP ePCO 2540-70 jest ustawiona na pierwszym biegu w automacie mam budynek piętrowy z piwnicą 150 m czy to jest dobre ustawienie
|
|||
|
||||
gmaj22
|
Jak najdalszy i najwyższy grzejnik grzeją to dobre.
|
|||
|
||||
mirko14
|
Tak grzeją
|
|||
|
||||
leON22
|
mirko14 jak tam się spisuje nowa pompa Widzę , że nie ufasz moim ustawieniom wolałeś zapytać
Nie ma to jak polskie produkty |
|||
|
||||
mirko14
|
||||
|
||||
gmaj22
|
Cos Cię dręczy i nie jest to pompa. Zamiast pompy, pokaz lepiej ten 4D co pod nią jest
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona4 / 4Następna stronaOstatnia strona | ||||