Usługi zdalnego dostępu powoli powinny wracać do normy.
Za wszystkie utrudnienia przepraszamy
Forum  eCoal.pl v3.5  sprawdzenie ustawień Subskrybuj
First pagePrevious page2 / 3Next pageLast page
2019-01-06 23:36
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
opeM jest błędem konstrukcyjnym może spełnia 5 klasę ale bardziej grzeje komin niż dom przyjdzie -15c i nie nadążysz sypać stary współczuje ale ktoś wcisną ci szajs
dodane 2019-01-06 23:36wiatru więcej mam ope10kw moc 12kw pow. 5 wiatr 40%
2019-01-07 19:27
  Adam2411 Posts: 11 Ostrzeżenie: 0
Pomożecie mi ustawic jeszcze te statystyki?
2019-01-07 19:34
  budgie1 Posts: 702 Ostrzeżenie: 0
Zakup paliwa do zmiany. Tylko 150 kg kupiłeś? Data zakupu musi być wcześniejsza niż pierwszy zasyp.
dodane 2019-01-07 19:33W twoim przypadku to 19.12.2018
dodane 2019-01-07 19:34Zasypałeś już 1200 kg
2019-01-07 19:41
  Adam2411 Posts: 11 Ostrzeżenie: 0
ok czyli mogę usunąć te wcześniejsze wpisy? tak już zasypałem 1200kg trochę sobie z tym piecem nie radze (pali jak smok) 
Zobacz jak możesz co mogę tam jeszcze poprawić
2019-01-07 19:56
  budgie1 Posts: 702 Ostrzeżenie: 0
Usuń tylko ten zakup 150 kg.
2019-01-07 19:59
  Adam2411 Posts: 11 Ostrzeżenie: 0
Już usunołem wszystkie wpisy zostały tylko dwa zakup i zasyp
Kupiłem 150kg na próbe ale już zamówiłem tone a dlaczego nie pokazuje mi średniej mocy kotła?
2019-01-07 20:02
  budgie1 Posts: 702 Ostrzeżenie: 0
Masz ten bufor w realu?
dodane 2019-01-07 20:02Cierpliwości ...moc faktyczna się pokaże po miesiącu palenia.
2019-01-07 20:03
  Adam2411 Posts: 11 Ostrzeżenie: 0
Czyli taki zbiornik? jak tak to mam ,wiesz średnio się na tym znam uczę się
2019-01-07 20:03
  budgie1 Posts: 702 Ostrzeżenie: 0
Trzeba było wpisy zasypów zostawic, to już byś miał jakies dane
2019-01-07 20:07
  Adam2411 Posts: 11 Ostrzeżenie: 0
Jeszcze pewnie ich będzie dużo bo narazie to masakra jakas jest z tym piecem wcześniej paliłem starym piecem na miał z podajnikiem i nie było takich złych wyników ale cały czas się łudzę że źle coś robię
dodane 2019-01-07 20:07Dalej nic mi tam nie pokazuje nie wiem czemu masz jakiś pomysł?
2019-01-07 20:31
  budgie1 Posts: 702 Ostrzeżenie: 0
Powtarzam-cierpliwości.
dodane 2019-01-07 20:27W obwodach co załaczyłbym pompę po dogrzaniu na stałe i obniżył temperaturę za zaworem 4D. Chyba, że potrzebujesz takiej, żeby ogrzać pomieszczenia. Czyli masz bufor i bojler na ciepłą wodę?
dodane 2019-01-07 20:31Ja bym spróbował palić w automacie - retortowy ecoal.
2019-01-07 20:48
  Adam2411 Posts: 11 Ostrzeżenie: 0
Tak mam bojler120l 
2019-01-07 20:51
  budgie1 Posts: 702 Ostrzeżenie: 0
Podwyższ temp. zadaną kotła do 65 i spróbuj w ecoalu.
2019-01-07 21:14
  Vitis Posts: 168 Ostrzeżenie: 0
Adam2411 napisał » 2019-01-07 20:07

dodane 2019-01-07 20:07Dalej nic mi tam nie pokazuje nie wiem czemu masz jakiś pomysł?

Statystyki


2019-01-08 07:13
  Adam2411 Posts: 11 Ostrzeżenie: 0
Zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją (statystyki) i dalej nic
Rozumiem że średnia moc może pojawić sie później ale resztę powinno pokazywać 
2019-01-08 07:33
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
Witam,a podczas dodawania zasypu wybrałeś paliwo ? wpisałeś ilość podawanego paliwa na minutę ? sprawdź czy aby na pewno wszystkie okienka są wypełnione. Pozdrawiam
2019-01-08 08:39
  budgie1 Posts: 702 Ostrzeżenie: 0
Zaznacz "ptaszkiem" wybór paliwa.
2019-01-08 14:42
  Adam2411 Posts: 11 Ostrzeżenie: 0
Zaznacz "ptaszkiem"  wybór paliwa
Miałeś racje ptaszek pomógł dziekuje
A jak myślicie jest szansa zeby troche obniżyć te spalanie?
2019-01-08 15:03
  budgie1 Posts: 702 Ostrzeżenie: 0
sprobuj w atomat go przełączyć.
2019-01-14 09:32
  jarek1969 Posts: 25 Ostrzeżenie: 0
Witam wszystkich forumowiczów !
W końcu udało mi się podłączyć sterownik mojego pieca do internetu. Piec ma nazwę w esterowniku: KONIN 104
Nr urządzenia to 18891.
Mając na uwadze powyższe proszę was wszystkich o krytyczne spojrzenie na ustawienia pieca i sterownika i przesłanie ewentualnych uwag dotyczących ustawień.
Piec: Ogniwo Eko Plus 25 kw, użytkowany od grudnia 2017 r. z przerwą na okres letni (konieczność dopalenia gazu płynnego z butli), paliwo ekogroszek: Tauron czerwony - w tym sezonie, Retopal - w poprzednim sezonie.
Dom: 210 m2, poniemiecki, ocieplony 10 cm - styropian, poddasze - 15 cm - wełna, ogrzewanie grzejnikowe z regulacją głowicami termostatycznymi, bojler 200 l.
Kilka dni wcześniej zmieniłem typ obwodu CO z pompy CO na: Pompa CO + zawór 4D + regulator pokojowy. Temperatury w domu mam ustawione na 18-19 stopni (czujnik temperatury znajduje się w chłodnym korytarzu)
Problemy:
1. Duże spalanie ekogroszku: w tym roku (piec włączony od 8 grudnia) przy temperaturach -5 do 5 stopni: 32-35 kg dziennie, w zeszłym roku przy podobnych temperaturach: 27-28 kg dziennie.
2. Temperatura pieca: mimo zadanej 55 stopni (temperatura obniżona 5 stopni), temperatura kotła osiąga 70 - 75 stopni. Pompa CO pracuje na drugim biegu.
3. Temperatura CWU: mimo zadanej 43 stopnie (temperatura obniżona, 5 stopni, histereza 1 - 5 stopni, histereza 2 - 30 stopni) temperatura CWU osiąga 50 - 53 stopnie. Z powodu jw. w czwartek w zeszłym tygodniu wymieniłem czujnik CWU na nowy (tak doradził hydraulik), ale temperatura CWU nadal jest za wysoka. Pompa CWU pracuje na pierwszym biegu.
Proszę o pomoc
Jarek


First pagePrevious page2 / 3Next pageLast page
Users on-line: Arko, EYE1961, mmucha, Pukowiec, sertom7, szyszu, waldek_szymanski, ZECGORA