Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 Czujnik zewnętrzny BT2. Jak parować? Subskrybuj | ||||
|
||||
karolek_esp
![]() |
Witam jak w temacie chodzi o BT2, a dokładnie ja mam parować czujnik?
Czy dodać go w miejsce przekaźnika? dodane 2017-12-04 20:06Mam dodany czujnik wewnętrzny. następna jest opcja w Pokoju dodaj głowice. Czy w tym miejscu mam dodać czujnik zewnętrzny? |
|||
|
||||
karoka65
![]() |
Jeśli czujnik ma służyć faktycznie jako czujnik zewnętrzny ( pogodowy ) to tworzysz pokój o nazwie "Czujnik Zewnętrzny" czy Pogodowy, następnie wybierasz ten ( pokój ) czujnik w oprograrmowaniu i wszystko
|
|||
|
||||
karolek_esp
![]() |
A jak jako czujnik pogodowy?
|
|||
|
||||
karoka65
![]() |
Dokładnie jak napisałem wyżej.
To "CZY" oznacza że nawę sobie sam ustalasz, albo zewnętrzny albo pogodowy. Twój wybór. Jeśli chcesz możesz sobie go nazwać nawet "Czarna doopa" ![]() Kapujesz? |
|||
|
||||
karolek_esp
![]() |
Źle zadałem pytanie. Chodzi mi żeby sterowa trybem zima lub lato
|
|||
|
||||
karoka65
![]() |
Żeby sterować trybem zima-lato wg. temperatury na zewnątrz musisz mieć zamontowany czujnik pogodowy a jak go sprawować napisałem wyżej.
|
|||
|
||||
karolek_esp
![]() |
Już rozumiem dzięki za pomoc.
|
|||
|
||||
PROMETEUSZ
![]() |
Czy miał ktoś problem z czujnikiem zewnętrznym, bateria wytrzymuje mi dwa tygodnie
|
|||
|
||||
pawel3
![]() |
Cóż być może coś się zadziało z samym czujnikiem. Przyślij go do Kutna. Adres w kontaktach. do paczki dołącz kartkę z adresem zwrotnym, telefonem i opisem problemu. Jeżeli chciałbyś porozmawiać, czegoś się jeszcze dowiedzieć to dzwoń na numer do pomocy technicznej.
|
|||
|
||||
PROMETEUSZ
![]() |
Ok wyślę
|
|||
|
||||
sq9tbu
![]() |
U mnie chodzi juz prawie rok i nic się nie dzieje niedobrego. Do baterii nie zaglądałem
|
|||