Forum eCoal.pl v3.5 Czujnik zewnętrzny BT2. Jak parować? Subskrybuj | ||||
|
||||
karolek_esp
|
Witam jak w temacie chodzi o BT2, a dokładnie ja mam parować czujnik?
Czy dodać go w miejsce przekaźnika? dodane 2017-12-04 20:06Mam dodany czujnik wewnętrzny. następna jest opcja w Pokoju dodaj głowice. Czy w tym miejscu mam dodać czujnik zewnętrzny? |
|||
|
||||
karoka65
|
Jeśli czujnik ma służyć faktycznie jako czujnik zewnętrzny ( pogodowy ) to tworzysz pokój o nazwie "Czujnik Zewnętrzny" czy Pogodowy, następnie wybierasz ten ( pokój ) czujnik w oprograrmowaniu i wszystko
|
|||
|
||||
karolek_esp
|
A jak jako czujnik pogodowy?
|
|||
|
||||
karoka65
|
Dokładnie jak napisałem wyżej.
To "CZY" oznacza że nawę sobie sam ustalasz, albo zewnętrzny albo pogodowy. Twój wybór. Jeśli chcesz możesz sobie go nazwać nawet "Czarna doopa" a i tak będzie Ci wskazywał temperaturę na zewnątrz jeśli w oprogramowaniu wskażesz go że ma Ci wskazywać temp. za zewnątrz. Kapujesz? |
|||
|
||||
karolek_esp
|
Źle zadałem pytanie. Chodzi mi żeby sterowa trybem zima lub lato
|
|||
|
||||
karoka65
|
Żeby sterować trybem zima-lato wg. temperatury na zewnątrz musisz mieć zamontowany czujnik pogodowy a jak go sprawować napisałem wyżej.
|
|||
|
||||
karolek_esp
|
Już rozumiem dzięki za pomoc.
|
|||
|
||||
PROMETEUSZ
|
Czy miał ktoś problem z czujnikiem zewnętrznym, bateria wytrzymuje mi dwa tygodnie
|
|||
|
||||
pawel3
|
Cóż być może coś się zadziało z samym czujnikiem. Przyślij go do Kutna. Adres w kontaktach. do paczki dołącz kartkę z adresem zwrotnym, telefonem i opisem problemu. Jeżeli chciałbyś porozmawiać, czegoś się jeszcze dowiedzieć to dzwoń na numer do pomocy technicznej.
|
|||
|
||||
PROMETEUSZ
|
Ok wyślę
|
|||
|
||||
sq9tbu
|
U mnie chodzi juz prawie rok i nic się nie dzieje niedobrego. Do baterii nie zaglądałem
|
|||