Forum bruli.pl v3.5 Glowica th2 - brak możliwości sparowania Subskrybuj | ||||
|
||||
machusssuu
|
Czesc,
Świeżo zakupiona głowica i pierwsza próba sparowania głowicy, niestety kończy się niepowodzeniem. W chwili przyłożenia pokrywy do głowicy (lampka mruga na czerwono) po chwili pojawia się białe ciagle światło a następnie ciagle czerwone. Co oznaczają kolory - wcześniej przy próbie sparowania chwilowo pojawiło się tez światło niebieskie. Czy ta głowica jest uszkodzona? Można ją jakoś całkowicie "zresetować"? Pozdr |
|||
|
||||
seba
|
Czy podczas parowania jesteś pewny, że w pokoju dodajesz głowicę a nie czujnik temperatury? To jest istotne.
|
|||
|
||||
machusssuu
|
Cześć,
Tak, jestem tego pewien, pozostałe 6 głowic paruje się bez problemu tylko z ta jedna jest problem. Po tym jak doprowadzilem do tego ze ponownie zapaliła się na niebiesko teraz podczas parowanie głowica miga na zielono, następnie jest ciagłe białe i znów ciagle czerwone oraz brak parowania. |
|||
|
||||
Paczesiek
|
Witam. Właśnie odebrałem 3 nowe głowice th2. Niestety nie jestem w stanie ich sparować z kotłem. Nie jestem w stanie wykonać pierwszego kroku. Przykładałem magnes z klapki w różnych miejscach i nie jestem w stanie doprowadzić do zaświecenia się białej lampki. Co kilka sekund dioda mruga na czerwono. Próbowałem też dodać urządzenie do pokoju z pominięciem tego kroku ale kociol go nie wykrywa. Nie widzi ich nawet gdy stoję metr od kotła. Można jakoś zresetować głowice ?
Edit Przylozenie innego magnesu pomogło i światełko białe się zaświeciło. Niestety kociol nie wykrywa głowicy podczas dodawania urządzenia do pokoju. Mruga czerwona dioda, po chwili zapala się biała dioda i znów czerwona. Nawet metr od kotła. Dodam że czujnik temperatury wewnetrzej kociol wykrywa. Podczas dodawania urządzenia z poziomu strony internetowej wyskakuje błąd "zły typ parowanego urządzenia" |
|||
|
||||
PrzemekP
|
Paczesiek napisał » 2024-10-11 17:25 Witam. Właśnie odebrałem 3 nowe głowice th2. Niestety nie jestem w stanie ich sparować z kotłem. Nie jestem w stanie wykonać pierwszego kroku. Przykładałem magnes z klapki w różnych miejscach i nie jestem w stanie doprowadzić do zaświecenia się białej lampki. Co kilka sekund dioda mruga na czerwono. Próbowałem też dodać urządzenie do pokoju z pominięciem tego kroku ale kociol go nie wykrywa. Nie widzi ich nawet gdy stoję metr od kotła. Można jakoś zresetować głowice ? Edit Przylozenie innego magnesu pomogło i światełko białe się zaświeciło. Niestety kociol nie wykrywa głowicy podczas dodawania urządzenia do pokoju. Mruga czerwona dioda, po chwili zapala się biała dioda i znów czerwona. Nawet metr od kotła. Dodam że czujnik temperatury wewnetrzej kociol wykrywa. Podczas dodawania urządzenia z poziomu strony internetowej wyskakuje błąd "zły typ parowanego urządzenia" Prawdopodobnie musisz zaktualizować soft w sterowniku. |
|||
|
||||
Paczesiek
|
Aktualizacja pomogła. Dziękuję!
|
|||