Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 Rozłączenie różnicówki po podpięciu kotła do przetwornicy VOLT Subskrybuj | ||||
|
||||
grafik1979
![]() |
Po podłączeniu do sieci 230v
|
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Jak wyrzuca różniczkowe to masz upływność , albo z N albo z L
|
|||
|
||||
grafik1979
![]() |
tzn?? możesz jaśniej?
![]() |
|||
|
||||
gmaj22
![]() |
Jaśniej to tak: jak masz różnicówkę typu "AC" to zmień ją na "A"
|
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Musi być przebicie na uziemieniu , na wyjściu z przetwornicy , sprawdź przewody
dodane 2017-11-29 19:54"A" jest mniej czuła ,jak masz jakieś zasilacze impulsowe itp , |
|||
|
||||
sw224
![]() |
U mnie był podobny problem po kontakcie z serwisem Volta problem rozwiązany. Zadzwoń do nich to powinni ci to wyjaśnić.
|
|||
|
||||
grafik1979
![]() |
Ameno25 napisał » 2017-11-29 19:54 Musi być przebicie na uziemieniu , na wyjściu z przetwornicy , sprawdź przewody dodane 2017-11-29 19:54"A" jest mniej czuła ,jak masz jakieś zasilacze impulsowe itp , Czyli dokładnie co mam zrobić?? Jestem laikiem na temat prądu ![]() Dziś dostałem cały zestaw dodane 2017-11-29 20:09 sw224 napisał » 2017-11-29 20:05 U mnie był podobny problem po kontakcie z serwisem Volta problem rozwiązany. Zadzwoń do nich to powinni ci to wyjaśnić. Skoro miałeś podobnie podziel się wiedzą ![]() |
|||
|
||||
sw224
![]() |
Mogę się podzielić ale robisz na WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ gość stwierdził że piec musi być dodadkowo uziemiony i zasugerował żeby podłączyć do przetwornicy przez przedłużacz bez uziemienia.
|
|||
|
||||
grafik1979
![]() |
sw224 napisał » 2017-11-29 20:33 Mogę się podzielić ale robisz na WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ gość stwierdził że piec musi być dodadkowo uziemiony i zasugerował żeby podłączyć do przetwornicy przez przedłużacz bez uziemienia. A nie powiedział jak uziemić ten kocioł?? Trocheę na łatwiznę poleciał |
|||
|
||||
sw224
![]() |
No niestety nie powiedział dlatego pisałem żebyś sam zadzwonił do nich i wyjaśnił wątpliwości .
|
|||
|
||||
Radek_Skoc ...
![]() |
A jak podłączysz sam zasilacz bez kotła to też wyrzuca? wpinasz zasilacz w to samo gniazdo co wcześniej kocioł?
|
|||
|
||||
grafik1979
![]() |
Radek_Skoczow_EKO_PLUS_10 napisał » 2017-11-29 21:27 A jak podłączysz sam zasilacz bez kotła to też wyrzuca? wpinasz zasilacz w to samo gniazdo co wcześniej kocioł? Sam zasilacz chodzi normalnie. W różne gniazda wpinałem ![]() |
|||
|
||||
RFAJ
![]() |
Zobacz czy na piecu, pompce nie masz zwartego N z PE jak są zwarte to je rozdziel . Mam taki układ i wszystko działa poprawnie czy na Volcie czy na sieci .
|
|||
|
||||
grafik1979
![]() |
Jaj podłącze bezpośrednio do sieci to nic się nie dzieje
|
|||