Forum eSterownik.pl Black Friday Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona3 / 3Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
konto usunięte
|
Oj jakiś ślepy byłem , bo nie zauważyłem tego pdf z boku
W każdym razie instalacja systemu jest na tyle prosta i intuicyjna że obeszło sie bez instrukcji , a czas na instalacje ( na razie prowizorka) to niespełna pół godzinki Wszystko śmiga pięknie i sprawnie , po nocy mogę powiedzieć ze jestem na ta chwilę bardzo zadowolony z zakupu Jeszcze jedno pytanko , czy listwa ma zaślepkę na złacza siłowników , ogólnie na wszystkie styki ? Moglibyscie dodawać opcjonalnie do listwy szynę do montażu lub jakąs zgrabna skrzyneczke w której umieszczamy listwe |
|||
|
||||
Walter
|
50%Obniżek cd. W sklepie esterownik, kto nie zdążył ostatnio teraz jest szansa.
|
|||
|
||||
sq9tbu
|
Kupiłem listwe bezprzewodowa, zobaczymy czy bedzie dzialac. Promo do 16.
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Działa ,
Ja do pracy cyklicznej siłowników wykorzystałem programator temperatury , tak że mam ustawioną temp normalną na wartość jaką chce uzyskać w pokoju i co godzinkę zaznaczyłem komfortowa z wyższa wartością aby siłowniki sie otwierały nawet jak zadana jest osiagnięta |
|||
|
||||
sq9tbu
|
Ja cyklicznej nie będę robił bo u mnie na bosaka latają po podłodze. Więc pompa będzie chodziła cały czas a skupię się na regulacji przepływu i temperatury na głowicy- niestety mechanicznej. Rotametry załatwi listwa, pompy nie wyłączę , największym problemem będzie problem z głowicą mieszającą bo jest mechaniczna. I jak jest za gorąco to skręcam ręcznie na 30deg
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Za bardzo nie rozumiem Cie , jak załozysz siłowniki to przeciez podłoga będzie wyłączana u mnie tez podłoga cały czas cieplutka , ja osobiście nawet skarpet nie noszę o domku |
|||
|
||||
sq9tbu
|
Dlatego zastanawiam się jak tą listwę optymalnie wykorzystać i czy w moim przypadku nada się. U mnie pompa pracuje cały czas a regulację temperatury w pomieszczeniach robię albo przepływem na rotametrach albo głowicą. Jak chcę mieć wyższą temp. w łazience a nie przegrzewać pokoi i mieć ciepłą podłogę w pokojach to daję na głowicy 32 albo 34deg a skręcam na petlach w pokojach na np. 0,5l. Nie sprawdzałem opcji wyłączania pompy lub skręcania rotametrów na 0. Trzeba by organoleptycznie sprawdzić po jakim czasie od wyłączenia pompy lub skrecenia na 0 podłoga zacznie się robić chłodna.
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
z doświadczenia Ci powiem ze jakies 3 godz postoju nie powoduje jakiegoś odczuwalnego spadku temp podłogi , ale ja co 2 godziny robie poł godzinne załączenie
|
|||
|
||||
sq9tbu
|
No to już wiem
|
|||
|
||||
vldk