Forum eCoal.pl v3.5 Ster podłączony do internetu a niewidoczny przez www Subskrybuj | ||||
|
||||
k_batura
|
Witam
Od kilku dni nie mogę się połączyć z moim sterownikiem przez www oraz smartfon. Co może być powodem? Nic nie zmieniałem w ustawieniach!
|
|||
|
||||
leON22
|
Może restart routera pomoże , czy mruga dioda przy sterowniku i jaki jest komunikat w zakładce sieć na panelu wyświetlacza
|
|||
|
||||
k_batura
|
Komunikat jest Online.
Restart nie pomógł. Nadal komunikat: Urządzenie nie podłączone |
|||
|
||||
pawel3
|
Czy w zakładce sieć w prawym górnym rogu jest online ?
Czy do sterownika "przychodzi internet" - sprawdzić podpinając komputer (wyłączając Wi-FI, w kompie) Czy lokalnie możesz się połączyć z ster - wykonać procedurę związaną z dodawaniem ster do platformy |
|||
|
||||
leON22
|
Jak masz podłączony ster z netem ?
|
|||
|
||||
k_batura
|
Czy w zakładce sieć w prawym górnym rogu jest online ?
Tak Czy do sterownika "przychodzi internet" - sprawdzić podpinając komputer (wyłączając Wi-FI, w kompie) Tak Czy lokalnie możesz się połączyć z ster - wykonać procedurę związaną z dodawaniem ster do platformy Tak dodane 2017-11-14 18:31Czy ew. awaria karty SD może być tego przyczyną? |
|||
|
||||
pawel3
|
Możesz ją sformatować. Tylko z doświadczenia wiem że jeżeli lokalnie "chodzi" to przeważnie wina jest postronnie rutera który to nie wysyła połączenia poza sieć domową.
|
|||
|
||||
seba
|
Sformatuj kartę SD w sterowniku, widzimy że jest z nią problem bo serwer nie może zsynchronizować zapisanych pików na karcie.
|
|||