Forum eCoal.pl v3.5 Ustawienie RBR-K 12 KW. Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
tommyp2
|
https://esterownik.pl/device/15548
Jak w opisie, rzućcie okiem Panowie, co i jak zmienić?
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
czas reakcji zaworu 4d 10s , histereza 0 , zdecydowanie moim zdaniem zle .
siłownik będzie kręcił jak głupi dodane 2017-11-13 18:58niezła choinkę namalowałeś na wykresie , zarzniesz ten slilownik , a temp za zaworem i tak nie jest satbilna |
|||
|
||||
tommyp2
|
Czyli histereza ile?
Dałem 3... Kocioł chodzi 2 dni, także wszystkie porady mile widziane |
|||
|
||||
konto usunięte
|
daj histereze 1* i czas reakcji 45s
|
|||
|
||||
tommyp2
|
Ok, jakieś jeszcze uwagi?
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
zamontuj czujnik temp wewnetrznej , bedziesz mogł korzysac z temp obnizonej za zaworem według wskazan tego czujnika
|
|||
|
||||
Vitis
|
tommyp2 napisał » 2017-11-13 19:08 Ok, jakieś jeszcze uwagi? Nie wiem czy to normalne w tym piecu ale masz dość wysoką temperaturę podajnika. Dziś np. po 12 temp wynosiła ponad 70 stC wyrzut paliwa masz ustawiony na 75 stC to jeszcze kilka stopni i 4 min paliwo do popielnika. Może masz gdzieś nieszczelność albo nie domkniętą klapę zasobnika |
|||
|
||||
tommyp2
|
Właśnie z tą temp. mam największy problem i nie wiem jak to opanować? Sprawdzę ten podajnik...
dodane 2017-11-13 21:50Napiszcie jeszcze jak uruchomić bezprzewodowy czujnik temp? |
|||
|
||||
login
|
tommyp2 napisał » 2017-11-13 21:50 Właśnie z tą temp. mam największy problem i nie wiem jak to opanować? Sprawdzę ten podajnik... dodane 2017-11-13 21:50Napiszcie jeszcze jak uruchomić bezprzewodowy czujnik temp? Witam temperaturę podajnika masz wysoką bo dłudi masz czas postoju 80sekund i podajnik się nagrzewa ustaw cykl podawania i postoju podajnika w 60sekund całość czyli np.10s.podawanie a 50s.przerwa w podawaniu powodzenia |
|||
|
||||
tommyp2
|
Dzięki spróbuję tak, bo już się zgubiłem z tymi ustawieniami ...
A dmuchawa jak radzicie? dodane 2017-11-23 11:16Panowie zobaczcie okiem znawców, bo temp. podajnika zawsze za duża... Spaliny 270 stopni czy to może być? dodane 2017-12-03 15:45Panowie jak oceniacie teraz pracę kociołka ? |
|||
|
||||
dziuniek
|
Czy masz może dobrze domkniętą kierownicę spalin tą w górnych drzwiczkach?
|
|||
|
||||
karoka65
|
W K nie ma żadnych kierownic.
|
|||
|
||||
tommyp2
|
karoka65 napisał » 2017-12-05 09:51 W K nie ma żadnych kierownic. Faktycznie nie ma... Patrząc n Pana wykres jestem zdumiony temp. spalin przy takim nadmuchu? U mnie przy 36% są temp. ok. 160. I jak patrzę na to spalanie to mi chyba jeszcze trochę brakuje, albo mam coś nie tak ustawione. Chociaż zużycie by się zgadzało. |
|||
|
||||
karoka65
|
Nie wierz we wszystko co widzisz, czasem sobie jaja robię.
|
|||
|
||||
tommyp2
|
A to dobrze
Bo już myślałem, że to u mnie jakieś cuda... |
|||
|
||||
karoka65
|
Spaliny są jak widać, spalanie w statystykach z ostatniego tygodnia jest zawyżone do rzeczywistego o jakieś 2kg do 2,5/dobę
|
|||
|
||||
tommyp2
|
A u mnie wciąż pokazuje ok. 25kg/dobę i ni jak nie umiem tego zrobić, żeby spadło...
Miałem ustawienia jak u Pana ale też nic nie zmalało. dodane 2017-12-05 11:36 tommyp2 napisał » 2017-12-05 11:35 A u mnie wciąż pokazuje ok. 25kg/dobę i ni jak nie umiem tego zrobić, żeby spadło... Miałem ustawienia jak u Pana ale też nic nie zmalało. Wygląda na to, że u mnie SMOK Ale 120mkw pierwszy sezon, palone o 2 tygodni, chyba tak musi być? |
|||
|
||||
gmaj22
|
Nie "małpuj" nigdy bezkrytycznie ustawień Pewnie właśnie dlatego pali 25 kg na dobę.
|
|||
|
||||
Walter
|
Raczej 37kg doba kocioł leci z mocą 7KW, sprawdź sobie średnia za 15dni.
|
|||
|
||||
gmaj22
|
Z tą średnią to jak ze średnimi zarobkami. Z 2 tyg sytuację zafałszowuje "komin" spalania 100 kg/dobę
Bardziej miarodajna jest ta z ostatniego tygodnia. 25 kg na dobę i z tego średnio 4,5 kW/h? Kiepski masz ten opał, mokry albo sprawność niska. |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||